Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, June 28, 2011

Lady gaga Kebas Duit Mangsa Gempa???? Biar betul

LOS ANGELES: LADY GaGa disaman lebih AS$5 juta (RM15 juta) selepas dituduh menggelapkan wang yang dikumpulkan untuk mangsa gempa bumi Jepun.

Penyany Poker Face berusia 25 tahun itu menjual gelang getah We Pray For Japan dengan harga RM15 dan RM12 lagi untuk penghantaran serta RM2 untuk cukai.


Bagaimanapun, dia didakwa tidak menyerahkan semua wang berkenaan kepada mangsa.

Sebuah syarikat guaman yang berpusat di Detroit, Michigan, menyaman penyanyi itu yang nama asalnya Stefani Germanotta beberapa jam sebelum dia muncul dalam satu persembahan untuk membantu Jepun hujung minggu lalu.

Peguam di 1-800-LAW-FIRM mendakwa GaGa meningkatkan kos gelang getah itu dan mengambil wang selebihnya.


Mereka juga berkata, penyanyi itu enggan memberitahu jumlah daripada RM29 yang dikenakan untuk aksesori itu dihantar kepada mangsa.


Alyson Oliver yang mengemukakan saman itu di sebuah mahkamah persekutuan berkata: “Apabila anda menggunakan pengaruh selebriti untuk mengambil wang daripada orang ramai dengan alasan berpura-pura, ia satu kesalahan.

“Apabila kami cuba berhubung dengan defendan, jawapan yang kami terima ialah: ‘Memang benar kami menyimpan sebahagiannya tetapi kami tidak tahu berapa jumlahnya.’ “Jika wang itu diserahkan kepada pihak yang sepatut menerimanya, bukan kepada saku defendan, kami berharap usaha kami membantu.

Rakannya, Ari Kresh berkata: “Saya menyaman Lady GaGa hanya kerana mahu dia bertanggungjawab memberi wang yang dikumpulkan untuk kebajikan pihak yang ingin dibantunya.

Penyanyi berkenaan masih belum memberi maklum balas terhadap saman berkenaan. - Agensi



sumber: http://www.hmetro.com.my/myMetro/art...cle/index_html

4 comments:

Izzaty Ishak said...

Kah kah kah!

Finaz Jaafar said...

eh btol ke ni?
hurmm kalau betul mmg org da tak caye dah

ain revival said...

dah kaya pun still nak amik hak org len lg~ntah ape2~

misz sheyla said...

@izzaty ishak ~ amboihhh...kemain ag gelak ea...

@ Finaz Jaafar ~ tak au la betul ke tak..dlm paper la...

@ ain revival~ ntah la..mcm2 perangai..tapi xtau la cerita cam ne...kekadang paper ni gempak aje lebih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...