Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, June 22, 2011

Short term memory disorder


short term ni dalam bahasa melayunye memori jangka pendek ni macam dah lama melanda diri aku ni...walaupun bukanlah selalu..tapi bila dia melibatkan barang atau apa-apa la, aku mudah lupa..kalau kenangan lame tu lain la kan... 


aku ingat lagi hari tu aku kutip duit office untuk buat jamuan asenye.... bersungguh aku jalankan tugas mengutip duit ni... tanpa kompromi kepada mana-mana pihak, sekali bila aku nak bagi duit pada cc sampul duit dah tak de... aku langsung xde klu sampul tu aku letak mana, walaupun seingat aku sampul tu aku letak atas meja. penat aku cari tak jumpa-jumpa. rasa nak menangis pun ada sebab duit orang..try cari slow2 pun tak jumpa...sedey tol..last2 aku terpaksa ganti dengan duit aku...dlm 80 lebih tak silap aku..hueeee...melayang duit. sakit ati jugak bila fikir sebab aku lansung tak ada klu , tapi mungkin tu bukan rezeki aku...


masa tengah syok2 tengok tv aku tetibe rasa dahaga, then aku bangun pergi ke dapur nak minum air, tapi bila aku sampai dapur aku tak ingat aku nak buat apa, kekadang aku pelik kenape aku ke dapur tadi ni???/ then aku jalan balik baring depan tv sambung depan tv...elok aku baring tetibe baru ase dahaga, baru teringat nak pergi minum air rupanya tadi....


pergi kerja naik teksi, biasa aku ngan makcik dya naik teksi berdua, kadang-kadAng aku bayarkan dulu duit teksi, kekadang dia yang bayarkan dulu... x sampai tengahari aku dah tak ingat sapa yang bayar duit teksi tadi, "eh... aku naik teksi ke tadi".....Ya Tuhan......... betul2 short term la...


paling tak boleh bla kalau aku kena ulang alik g tempat tu 2 3 kali bila setiap kali aku sampai tempat dituju aku tak ingat aku nak buat apa.....pfffftttttttttttt


AKU LUPEEE!!!!! AKU LUPEEEEE!!!!!!


psttt** next time aku cerita kan kisah short term dalam bahasa saintifik..kenapa ini boleh terjadi

3 comments:

schaze zainn said...

sy pon mengalami masalah ni =,="
sometimes tak boleh ingat nama org.
padahal baru je cakap dengan org tu wktu pagi, waktu petang dah lupe.
adoi.

syud@_ramli said...

hehehee.. sama la! kadang2 tgh cakap pon boleh lupa apa yg nak ckp.. ngeh2.. sadis22..

misz sheyla said...

@schaze zainn~ nama orang paling susah nak ingat kan..hahahahhaa

@syud@_ramli~ tu paling kerap terjadi..ngah semangat nak cerita ni tetibe lupe..adeh =,=''

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...