Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Sunday, June 12, 2011

Petua KUpas Bawang Mata tak pedih


korang selalu kan potong-potong bawang je terus ase tacing2 sambil meleleh air mata kan.... potong sebiji dah tacing2 , kalau potong berbiji2 makna nya lagi tacing, tacing, tacing la kan???  jangan risau aku ade petua potong bawang tanpa melibatkan hati dan perasaan tacing dan lelehan air mata lagi...petua ni aku dapat dari kenduri - kendara tau...makcik2 ni kalau nk kupas bawang banyak2 dorang akan cucuk sebiji bawang kat hujung pisau cenggini... then boleh teruskan potong bawang tersebut sambil reduce kadar kepedihan mata yang di alami...hahhahaa... tu aje....

till then 
selamat memasak semua

pstt ** buat entry ni pasal FL kate mata die selalu pedih kalo potong bawang...

6 comments:

anismelon said...

haaaa..anis wat gini lah kalo na pontogn bawang banyak banyak..menjadi lah..xde la anis tacing mase potong bwng mengalahkan org tngk pilem industan..ngeee..

schaze zainn said...

dulu schaze ade tengok rancangan masak2, pengacara tu ckp kalo nak ilangkan tacing2 ni, rendam dulu bawang2 tu kat dalam air sejuk. then bile dah rendam baru la kupas. lepas tu tak tacing da la..hihik

nur amalina athman said...

hehe..ckgu bio penah ckp..

bnda ni mungkin berhasil..sebab dlm kpla kita ni dah set bila letak mcm ini..dia takkan jadi mcm itu..
so,lebih kepada keyakinan kita laa..

:D

nur amalina athman said...

yang tadi typo sikit..hehe..ckgu bio penah ckp..

bnda ni mungkin berhasil..sebab dlm kpla kita ni dah set bila letak mcm ini..dia akan jadi mcm itu..
so,lebih kepada keyakinan kita laa..

shiema sufian said...

suke petua ini. haha. shiema selalu je mnangis.huhu

Sha said...

hehe , boleh try nh lepas nh . dah takde part tacing meleleh hingus laa pasni time kupas bawang XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...