Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, June 9, 2011

Sorry lah pakcik ye..telur saya masih ada lagi



Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak DI dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menyimpan RM1000nya. 
Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya... 
Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menyimpan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik? 
Pak DI : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah. 
Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruhdengan saya jangan haraplah nak menang. 
Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh. 
Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya. 
Pak DI : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000. 
Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju. 
Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada.. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak DI. 
Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada.. 
Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang... 
Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata.. 
Pak DI : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.. 
Pak DI pun menghulurkannya. 
Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pakcik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi keh.. keh.. keh... 
Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kuanter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI.. 
Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu? 
Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000. 
Manager : Bertaruh apa? 
Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.. 
Manager : Tak guna punya orang tua.. 

4 comments:

Fathiah Hamim said...

hahaha. lagi hebat.

shiema sufian said...

haha. hebat gilak lah pakcik tuh :)

kay_are said...

memang gile r pakcik tu.. lawak lawak..

misz sheyla said...

@fathiah hamim ~ hahahah pakcik tu memang best

@ shiema sufian~ tau xpe..sempoi aje

@ kay_ are ~ kan??? huhuhuhu ...sian manager bank tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...