Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Saturday, December 31, 2011

Macam mane nak survive hidup dalam komuter sehingga sampai tempat yang nak di tuju


tajuk tak henggat donia ni nama nya...aku percaya mesti ramai antara korang2 ni yang pernah naik komuter.. korang sendiri boleh bayangkan keadaan dalam komuter tu macam mane kan...dengan penuh manusia..walaupun dah penuh tapi masih gak orang kat luar tolak2 nak masuk...bau jangan cakap la, macam2 bau ade...aircond lak tak berani aku nak komen..agaknya komuter tu memang xade aircond kot... kadang2 kaki korang kena pijak suke ati...kadang2 memang xdapat tempat nak pegang..

pada yang korang-korang yang belum pernah naik komuter meh sini aku ajar macam mane korang nak survive dalam komuter tu...bhahhahaa

situasi pertama


jangan risau kalau korang tak dapat temat berpegang..caranya ialah bukak kuda-kuda ...kaki ko tu la...alaaaa macam orang silat...haaaa... dengan bukak kuda-kuda kedudukan korang akan stabil dan peratus untuk jatuh atas orang adalah sikit...sebab korang dah stabil...x perlu tempat berpegang lagi..okeh...faham

situasi ke 2

dimana orang terlalu penuh sampai nak bukak kuda-kuda pun xde ruang...ruang atas ruang bawah penuh orang...haaaaaa keadaan ni akan buatkan korang nak angkat tangan pun sampai tak bolah..nk gerak tangan pun tak boleh..kalau dalam keadaan macam ni aku nasihatkan korang berdiri aje diam2 kat situ...sebab kedudukan korang dah stabil.... kalau komuter membelok pun tetap stabil kedudukan korang...hahhahaa orang tepi sekali akan tanggung beban bile semua orang himpit die....

situasi ke 3

situasi ke 3 ni lebih kurang dengan yang ke 2 tapi orang kurang sikit la,,, tade tempat nak pegang jangan risau.... pegang aje bahu sape2.pegang aje tangan sape2.pegang je kepale sape2...kalau nak jatuh mesti ade orang sambut....time ni xde orang pun nak marah...masing2 mula timbul perasaan kerjasama antara satu sama lain...time ni la timbul semangat satu malaysia...bhahahahhaa...so jangan risau pegang aje sape2... tu aje aku punyer cadangan...


cadangan akan ditambah lagi ketika aku ade idea..sekarang ni tadok idea dah.....


4 comments:

EnciK AxixOu said...

perh seram giler ase ble tgk gambo..sesak dengan bangla je 2. kn ? kn ?

misz sheyla said...

@encik axixou

hahahhaa..xpandai nak lukis...ahhahahaa banga xleh duk coach pompuan..

H.J said...

nanti masa dalam paper artikel nk survey dalam komuter...haha

HyRoSSa aNniE said...

lawak siot...tapi ape ko ckp ni sooo true....... aku sokong...naseb bek dh beli kete...bye bye la komuter...wakakakakaaka =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...