Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, April 16, 2014

Janji dicapati T__T ,


ada sorang ahkak ni, selalu datang office aku 
tiap kali datang memang dia akan jumpa aku, (pasal kerja)
selalu la borak2
sekali dia cerita pasal kucing dia beranak 3 ekor, dia nak bagi kat orang, bagi je dia tak jual pun..asal orang tu sanggup jaga betul2... sebab dia tak terjaga, dah banyak sangat kucing...kucing parsi lak tu
aku memang x suka dengan kucing. tapi aku kesian kan dengan Encik Suami yang suka sangat dengan kucing
banyak kali dia pujuk2 aku nak bela kucing seekor kat rumah
tapi tak pernah aku layan.....
bukan ape, rumah aku tu kecik, rumah flat je kot.. kang kencing berak, satu rumah berbau

Tapi, untuk birthday dia yang akan datang memang aku ingat nak belikan Encik Suami anak kucing 
kebetulan pulak akak tu nak bagi kat orang , terus aku mintak
akak tu kate ok, tapi aku kena ambik tiga-tiga ekor..
aku tak nak la..aku kata nak seekor aje, sebab takut tak terjaga pulak... 
biar le seekor aje...
akak tu beria-ria suruh aku ambik 3-3 ekor kucing dia...
aku cakap dekat akak tu , aku kena tanya encik Suami dulu macam mana...
yela kang tak terjaga pulak, kesian kat kucing tu, aku memang xboleh nak pegang..entah sejak bila aku tak suka kucing, padahal dulu aku ngan adik aku siap2 nangis2 kalau kucing aku mati, siap tanam tepi pokok , petang2 datang kubur kucing tu siram, baca Al-Fatihah... tu cerita kecik2 la...
aku ambik number phone akak tu siap2

balik tu dalam kereta terus aku cerita dekat encik suami, pasal ahkak tu nak bagi anak kucing parsi 3 ekor,
dia nak tak???
melompat2 la laki aku ni kan...
of course la dia nak...
terus dan2 tu jugak nak cari pasir la, cari makanan la...
overrrrr sangat
suruh aku call akak tu siap2 ,suruh tanya bila nak bagi kucing

malam tu aku call akak tu, 
aku cakap aku nak kucing tu , 
lepas tu akak tu cakap, kalau nak ambik la 3 3 ekor, terus aku cakap ok... husband saya nak 3 3 ekor, dia sanggup jaga...
dan-dan pulak akak tu cakap kalau nak kucing tu kena tunggu ibu dia beranak lain, 
yang 3 ekor tu dah cerdik dah...
so dia tak nak bagi...
T___T
korang boleh bayangkan tak betapa kecewanya muka Encik Suami????
orang dah tak jadi bagi tak kan kita nak paksa pulak kan..
aku ok kan je la....
ye la..mungkin tiba2 dia rasa sayang pulak nak bagi kat orang kucing dia...
tapi aku boleh nampak la betapa kecewanya muka Encik Suami
naik kesian pulak aku dengan dia...

malam tu asyiklah dia berzikir tepi telinga aku nak kucing...nak kucing...nak kucing....
last2 aku cakap kat dia, nanti la kita cari yang lain, tapi sekor je boleh bela...

start dari hari tu hari2 dia cerita dia cari anak kucing 
T___T
kesiannnnnyeeeee...


ada tak yang macam ni...comel...
aku suka tengok

pstt** korang ada tak anak kucing sekor boleh dermakan bagi pada aku....

18 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Sebelum nie farah ada bela jugak 3 ekor kucing parsi.. tp semua terpaksa kasi kat orang sbb nenek farah allergic bulu kucing...sedey gila masa nk kasi kat orang tue..tp nak buat cmne kita lebih sayang nenek kita lagi.. :(

Nursaila Norman said...

hehehe..anak kucing saila jenis yg kutip je..mana yg memerlukan perlindungan..kalau nk harap org bg mcm tu lah kot,janji dicapati..hehehe! ce jalan2 kot terjumpa sekor dua anak kucing yg memerlukan pertolongan..lebih afdhal :))

Khairul Bariah said...

hish...ada pulak macam tu. kalo nak tunggu mak kucing beranak lain,siang2 lah cakap kan...kesian husband awak...keh keh keh
tp saya xde la kucing nak bagi sbb saya pun x suka kucing...

misz sheyla said...

@farah ~ tu la...agaknye akk tu syg nk bg kot..

@nursaila~ tu la...husband memang 2 3 hari ni duk mencari anak kucing yg terbiar tu..

Zura Lee said...

huhuh, zura tk suka la kucing..kalu kucing dtg dkt zura pun zura larik..tk suka la kucing dok bertepek kt kaki..rimas lor...

Iz Salim said...

hahah.. kesiannye suami akak.. sy ade kucing putih 3 hekor jugak.. tp tak kembang la.. tak tau la mak mentua sy nk bg ke tak... hehe

Dkna Abza said...

sweet betul suami suka kucing

NS said...

apa la akak tu... tunggu mak dia beranak lain lambat lagi.. kalo ikut apa kite faham, dlm masa tak sampai 24jam, akak tu dah berubah fikiran tak nak bg kucing dia.. betul? hahaha

Cik Puan Eka said...

siannyer suami akak.

Sebab makcik tu kata dah nak bagi, last2 x jadi. geram pulek ehehe

eka ngan suami mmg suka kucing. Umah mak mertua, banyak kucing. Nanti nak ameks ekor dua taruk kat umah hehehehe

sal ya said...

Haha... Kesiannya dia. Nak kucing sgt la tu.

Umi Qi said...

Jarang tau jumpa org lelaki suka kucing...hihi penyayang suami u tau...suka kucing

LydSunshine said...

penyayang betul en suami awk sbb suka kucing. Dah yang akak tu mencapatikan janji dia tu ngape gitu. Tak baik bagi org harapan. Dah la janji nak bagi 3. skali sekor pon tak dpt.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sheila takut dan geli dengan kucing, tapi teringin gak nak hadiahkan kucing kat suami. beliau pun suka gila kat kucing sebab dulu pernah bela sebelum kawin. hehehhe pasrah je kan kakak tu mencapatikan korang. sabar la ye. singgah menabung michelin sini~~~

Lyaa Suriany said...

btl btl dicapati punya janji.kesian dah buat org berharap.

may be en suami nk dpt rezeki kucing yg lg comel ni.

kite dah lama tak bela kucing, setakat tgk kucing jiran jiran jee. sbb xbrkesempatan nk bela kucing. tgh preggy lg xelok sgt. kang suami yg jd mangsa kena bsh t*** yg ado.haha

HyRoSSa NeNy said...

ade akak kat opis ni mmg nak bagi kucing2 die.. ko nak ke? kalo siyes nak aku tanyekan balik...

tapi bukan la kucing parsi...kucing2 kampung je kot... aku tak sure...huhuhuh

misz sheyla said...

@eny~ nak sangat...kampung2 pun xpe...tapi nk sekor je la... klo bleh nk yg kecik2... sng nak ajar t berak kat mane, kencing kat mane, nak menabung mcm mane..huhu

HyRoSSa NeNy said...

hahaha... kang aku tanye akk tu... pape aku wassap ko ek... ahahaha

cikCT said...

yunk,

kalau masih nak kucing lg bgthu sy ye. sy mmg ada nk bg kucing kat org ni. terpaksa bg. umur kcuing tu dlm 6++ bulan rasanya :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...