Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, April 30, 2014

Mee cina a.k.a Pan Mee



ingat nak buat wordless tapi memang tak de less nye kalau menaip...
kompem nak type berjela-jela jugak...
aku rasa kebanyakkan korang kenal dan pernah makan kot mee cina ni
dulu masa kecik2 kakak aku selalu buat..
first time makan terus suka...
rasa hari2 nak suruh kakak aku buat...

hari tu tiba-tiba teringin makan mee cina
terus whatsapp kakak aku mintak resepi....
sebab aku tak pernah masak benda alah ni
paling rajin pun aku tolong diorang gelek tepung je dulu
dia ulii mcm mana aku tak tahu la plak kan...

esoknya terus Encik Suami beli bahan2 sebab dia tak pernah makan n eksaited nak rasa
aku buat macam tak jadi sangat...
bila makan tu tak ada rasa feel macam kecik2 dulu...

Encik Suami aku terus snap gambar hantar Whatsapp kat adik beradik aku
kakak aku kate macam lain je rupa dia...
holoh, jangan kata rupa, rasa pun tak berapa ada, tpi sedap la jugak, bukan tak sedap tau, 
rasa dia je tak sama...

esoknya kakak aku whatsapp gambar mee cina yang die buat...
cisssss... menyampah tol....
aku suruh hantar , masing2 malas nak hantar...nak g rumah die dah lewat sangat...
menguji betul....

weekendnya adik aku datang rumah
terus aku kerah suruh buat mee cina...
kahkahkahkah
berpeluh-peluh la dak ina menguli tepung kat dapur, sementara aku goyang2 kaki arah itu ini....
bengkek je adik aku...
tiap kali datang rumah aku Comfirm kena masak....hakhakhak

macam gini la rupanya... kuah tu pekat sebab letak tepung lebih sikit, baru umphhh rasa dia..





3 comments:

permatabiru said...

mcm sedap je..tertelan air liur nengoknya..tak pernah mkn pun..hmm..

NS said...

alaa.. mana gambar version awk buat, version akak awk buat dgn version adik awk buat? hehehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. sedapnya kuah dia creamy gitu. terliur sheila. heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...