Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, April 25, 2014

Check Up 28 Weeks - Cucuk ATT kali pertama



Hari tu Nurse dah bagitau siap2,untuk next check up kena cucuk ATT
suntikan ATT ni bermaksud (ANTI TETANUS) atau Kancing Gigi
bagi yang tak tahu la ye...
sebelum kena cucuk harus la aku google dulu pengalaman orang kan
sakit ke idok...
kebanyakkan nya kata sakit , lepas kena cucuk lenguh gila tak boleh buat kerja sangat
aku pun fikir positif je la...kalau sakit , sakit la....
nak buat macam mana, nak tak nak kena hadap jugak...
untuk kehamilan kali pertama kena 2 kali cucuk
kalau yang kedua , ketiga sekali je kena cucuk

Semalam ke KKIA untuk check up macam biasa
Agaknye semalam hari gaji , Nurse semua peramah gila...
biasa pun peramah, tapi semalam lagi double peramah...hehehe
pagi-pagi macam biasa cek BSP dulu
Alhamdulillah bacaan Normal...
berat naik lagi T__T (tabah la berdiet lepas ni)
HB nurse tak cek pun sebab dah ok...
Sticker pada buku merah dah tukar dari kuning ke Hijau balik 
Lepas ukur perut dengan Heartbeat Baby terus g ambil suntikan ATT
dah cucuk , xde la sakit mana pun rupanya...
lenguh sikit la... tapi aku rasa tak lenguh sangat
ok setel semua, balik office

Balik keje semalam, tiba2 Encik Suami kata Klinik Call dia
Nurse Suruh aku datang Klinik Doktor nak jumpa
korang boleh bayangkan sepanjang malam aku cuak memikirkan kenapa, kenapa dan kenapa
sebab aku 2 3 kali ambil darah,
aku memang ingat doktor nak jumpe sebab result dah ada...
aku risau sebab aku ada buat ujian thalassemia sebab HB aku tak pernah naik2 dulu...
aku memang harap sangat bukan yang tu..
Pagi tadi pergi Klinik dengan perasaan yang berdebar-debar
sampai klinik bagi Nurse buku merah aku, terus Nurse suruh masuk jumpa Doktor
nervous ko jumpe doktor...

rupanya Doktor Cek bacaan BSP aku je... T__T
sia-sia aku berdebar2
"bacaan BSP awak ni cantik...
nanti 3 minggu lagi baru buat next BSP.. ok tu saje, awak boleh balik"

baik lah doktor...







9 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. hehe kalau awak rileks je masa kena cucuk, memang tak sakit. hahaha macam sheila first time tu nervous pastu pergi kejangkan tangan. memang sakit sampai demam. 2nd time try buat rileks baru rasa tak sakit. yang penting kena pandai saiko diri. hehehee

Deq's Qienz said...

assalam bestnya trigat masa mngndung..rindu aihh nak mgandung lagi..hehee :D

Lyaa Suriany said...

cun la tu bsp ok.
lya time first time kena cucuk skt gile. smpai sminggu.

second time nsb ok. kalau x rase nak makan je org yg langgar bahu.haha

msredcheesecake said...

akk kalau hari gaji tersengeh memanjang...hheee

Chic Na said...

lah haiii doktor tu saje bikin saspen.. kita yg baca pun saspen.. penat je berdebar.. hihi..

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum . nebes je kan . :D

Amalina Hussain said...

teringat pulak masa saya pregnant dulu..rindu kot masa tuu.. :)

Hafiza AizZawa said...

dengar cite dr pengalaman member, cucuk nie mmg kebas.. rilex je.. hehe.. pandai nasihat je Fiza nie.. sbb tak rasa lg pengalaman nie..

Azhafizah Md Nor said...

pasni kena cool je :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...