Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, April 24, 2014

Cepat sangat Panik kot..


Kita kan dah start kira pergerakan baby
hari First kira memang aktif gile...
pukul 12 lebih macam tu dah cukup 10 kali gerak
kebiasaannya pukul 6.30 pagi dia dah start gerak....

hari kedua kiraan
pagi tu aku rasa baby macam tak gerak...
sampai office pun tak rasa tendang ke ape
aku pun macam biasa la, tanya doktor google...
mengadu kat akak office
tanya macam mana 
akak office kate rileks...
awal lagi, maybe die tido kot...
dlm pukul 11 lebih baru rasa gerak sikit..tapi slow sangat
aku dah risau, sebab Nurse pesan kalau x cukup 10 kena g hospital..
baca pulak pengalaman orang
buat aku jadi negatif lepas tu positif balik
sebab pengalaman orang macam2 kan...
tapi dah call Encik Suami ngadu2 <---ngade sangat
Encik suami kate kalo pukul 2 tak rasa dia kick kite g klinik dulu scan tengok...
aku pun ok la...
letak telefon  sambung google baca pengalaman orang...
lepas tu bukak AG punya website sebab nak cek slip gaji
lepas tu call balik Encik Suami bagitau elaun die masyukkk
sekali tengah bercakap tu 
pang dia menendang..
aku terus lega gila....

masa mkn pun aku rasa dia bergerak...
Alhamdulillah dah tak risau
tapi memang hari tu dia gerak slow je rasa tak macam biasa, guna siku + lutut untuk gerak2
start dari pukul 7 malam baru dia aktif berkickboxing guna siku + lutut (aku rasa la, sebab tajam je rasa) sampai pukul 1.00 pagi 


pstt * menurut pembacaan aku kita jangan main tick aje pergerakan dalam buku asal cukup 10 padahal sebenarnye tak kira betul2... penting tau benda ni




5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. hehe nervous maknya nak tick 10 pergerakan baby ya. nurse ajar kita, kalau dia gerak terlalu aktif dalam masa 1-3minit, awak kira tu sebagai 1 pergerakan bukan 1-3 pergerakan tau. hehehe. in shaa Allah, pagi2 start jam 9 pagi. Mula beri salam dekat baby, ajak berborak. In shaa Allah, baby bagi respon punya ~~~

Puan Kutu said...

kadang2 klu kita busy n aktif tak perasan jugak baby gerak..biasalah baby macam kita jugak,ada hari aktif terlebih,ada hari slow motion sket.hehe

Rai Ourkizuna said...

honestly kadang2 mmg malas nak kira.. sbb tak renti bergerak.. lost count..

Diana Rashid said...

dia tendang sebab tau ibu dia tengah bercakap dengan ayahnya kot..kalau gitu kena sembang selalu la...heheheh

Dkna Abza said...

kalau baby kurang gerak cuba minum air sejuk atau ais..perhatikan gerakan bb dalam masa 5 minit. kalau masih tak ada respon, better terus ke hospital.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...