Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, April 15, 2014

Diet!!!!


aku memang tiap2 pagi wajib beli karipap 2 ketul, kek gula hangus tu 2 ketul...
lepas tu turun cafe beli nasi goreng or maggie goreng...
tapi sebab semalam dah kena brainwash dengan doktor
pagi ni aku suruh Encik Suami beli karipap seketul je dengan Kek gula hangus pun seketul (tapi encik suami beli 2)
lepas tu tak turun cafe pun sebab aku bawak bekal salad
ye salad yang aku buat...
sebab nak jaga makan 
aku makan salad pukul 8.30 tadi
pukul 9 makan karipap
9.30 makan kek seketul...
pukul 10 aku masih lagi lapar, makan seketul lagi sambil menaip T__T
macam mana ni???? lapar lagi ni......
rasa nak minum milo ais la pulak
habis macam mana nak jaga pemakanan kalau dah macam gini cara aku melantak T__T
esok nak cuba puasa pulak la...hutang lama belum habis ganti, bulan puasa dah tak lama lagi....

pstt ** maaf ye kalau entry boring sikit sebab tak bergambar..baby makin aktif bergerak... makin kuat menendang....Alhamdulillah

10 comments:

Sweetie said...

Baby yang kuat makan tu.... (ini ayat alasan.. heheheh)

Hafiza AizZawa said...

kalau tgk pengalaman member2, org pregnant mmg byk mkn.. hehe.. janji baby ngn ibu dia sihat selalu....

HyRoSSa NeNy said...

SMLM AKU TRY POSHE... YE AKU MASIH HUTANG DENGAN ALLAH SWT 5 HARI... pdehal puase nk dekat...due plak bln poshe... 1st day ramadhan..jd aku pakat ngan baby.. tlg bg ibu kerjasame... ibu nk cube ganti poshe..

Alhamdulillah... selesai sehari... nk cube lg hr khamis ni... sbb bapak bdk ni tak bagi straight...die takot kesihatan anak nye terjejas berbanding kesihatan ibunye... wakakaka

mcm tu la asben bile fikir anak lebih... huuu

Cik Itah@RRP said...

salam. ehe bakal ibu ye? waaa..mesti rasa seronok kan :)

Zila Zainal said...

takpelaa makan je.. baby yang lapar tu..

misz sheyla said...

@sweetie~ ayat ni la selalu pakai ..hahaha

@hafiza ~ tu le..mkn xleh berhenti

@neny ~ ko dah selamat sehari..aku mcm nk try jugak la esok..ko sikit je..aku baru sempat gnti 2 hari je hari masa lepas bulan puasa hari tu.. esok kena kental sikit la.. kena ganti gak... laki aku pun mcm tu.. apa2 anak nye dulu die fikir.. hueeee

@cik itah~ haah..haruslah seronok..xsabo ase

@zila zainal~ tu la.. tapi kena control jugak..

Rai Ourkizuna said...

akak rasa kan.. makan ok je..especially kalau lapar.. tapi choose wisely.. pilih snack yg berkhasiat.. bila lapar makan buah ke biskut wholewheat ke.. karipap, kek tu mcm tinggi gula.. goreng pulak ngan minyak kan.. so tak sesuai sgt diamalkan..

err..kami pun tak habis ganti pose lagi..

Myra Jay said...

Memang ibu preggy kaan selalu lapar kan.. ada je yang nak mengunyah..
tp takpe ambil yg healthy food.

Sally Yatiey said...

Baby yang lapar tu ;D hee

sal ya said...

Kalau bln pose berat akan trn tp start raya siap la. Ms aus naik 3kg. Nyaris nk kena minum air gula tp diselamatkan dgn kelahiran awal dia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...