Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, April 2, 2014

Glucometer untuk cek BSP sendiri


kan aku pernah cerita pasal aku kena buat BSP setiap 2 minggu kat klnik kesihatan kan...
sehari kena buat 4 kali... ko mampu nak ulang alik ke klinik sampai malam...
aku malas..renyah... klinik kerajaan korang faham-faham je la..kena menunggu
jadinya aku beli glucometer sendiri, tapi pagi tu still kena pergi klinik buat depan nurse...yang lagi 3 kali xpe...just tunjuk result aje pada nurse

aku kirim pada adik aku
beli kat klinik As-Salam seksyen 7
harga dia 110 ke 120 aku dah tak ingat, sebab aku beli minggu-minggu-minggu lepas
aku usha dekat farmasi harga macam mahal sikit...xtau la mahal sebab jenama ke ape...


ni la rupanya..tapi aku xpandai guna lagi..nanti nak suh nurse kat klinik tu ajar..
bertabah la wahai jari-jemari ku.. 

5 comments:

Rai Ourkizuna said...

adeh..4kali sehari.. penuh lobang la jari jemari..

Puan Kutu said...

ohh GDM jugak ye..sy dua2 kali pregnant kena GDM,tp sbb keje kementerian pertahanan sng la check dekat RSAT..tak payah tggu2..:)

semoga tabah..tenang je hadapi pregnancy.Insyaallah all is well

Daddy Ziyyad said...

Mmg elok awak beli sendiri set glucometer tu..banyak gunanya nanti...kalau tak sempat ke klinik kesihatan kerajaan, boleh aja pagi2 tu buat kat klinik swasta..saya selalu juga terima patient yg nak buat BSP ni

Zura Lee said...

cek kandungan gula dlm darah, amik darah kt jari tu kan...

misz sheyla said...

@rai ~ tu le... hadap je la..time makan bantai je kan...

@puan kutu ~ senang la cam tu..kite je la kena g klinik

@daddy ziyad~tu la doc..payah nak ulang alik ke klinik gov.. patient ramai..jenuh menunggu..

@zura lee~ haah..itu la dienye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...