Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, April 7, 2014

Alhamdulillah Customer tak banyak karenah


dah setahun kot aku berbisnes online..
bermula dengan dropship
sampai sekarang dah boleh rekrut budak2 buat dropship
walaupun income tak banyak, tapi Alhamdulillah ada jugak income sipi2

tadi terbaca dekat blog mana ntah dah lupa pasal customer yang cerewet..
Alhamdulillah setakat ni belum ada customer aku yang cerewet

kalau customer yang banyak tanya tu Normal la pada aku...
Bank in Hari semalam,hari ni dah tanya bila barang dia boleh sampai...
setakat benda2 macam ni aku boleh handle lagi...

lepas tu customer yang mintak kurangkan harga , walaupun barang tu dah sah2 aku jual murah pun ada...
tapi xde la aku nak marah ke apa...
aku pun kalau membeli , sehabis murah aku mintak kan..
aku cuma bagi murah pada regular customer aku sahaja...pada yang first time membeli tu mahap la...
kite bagi diskaun ikut mood... diva tak iols??

ada jugak customer yang wassap beria2 tanya pasal tu, pasal ni, last2 tak beli
pun aku tak marah, sebab pada aku, kalau kita nak membeli kita memang perlu survey dulu...
kalau aku yang membeli pun aku nak survey dulu, mana tempat yang jual lagi murah...
kadang2 aku survey sekadar untuk tahu harga...
jadi tak jadi beli, itu perkara kedua

ada jugak yang aku terlepas pandang, 
customer dah bank in duit, aku dah bungkus siap2 tapi tak hantar ke pejabat pos
sampai customer tanya barang tak sampai2 lagi baru terhegeh2 aku mencari tracking num die
rupanya tak hantar lagi
tapi Alhamdulillah customer ok ..
siap boleh tunggu lagi..


Alhamdulillah sangat2 
walaupun ada  customer yang kadang kata dah bank in tapi bila cek tak de duit masuk pun
bila mintak resit kata dah buang T__T
yela kita buat bisnes bukan sampai 100 order sehari..jadinya senang la aku nak cek trasaksi duit keluar masuk..bila dah nyata duit memang xde masuk terpaksa la aku paksa dia bagi resit jugak...

ada jugak yang bank in tak cukup, sebab katanya cdm tak terima duit 5 hengget T__T ... 
bila aku suruh masukkan aje RM 10 nanti aku pulangkan baki dalam sampul , macam2 alasan pulak...
so aku mintak duit balance tu korang topupkan aje la...
sampai sudah tak topup...
tak ape ahkak redho....
mungkin bukan rezeki aku...

tapi itu je la masalahnye...xbesar sangat pun...
setakat ni semua ok..
terima kasih customer semua
Alhamdulillah Ya Allah di atas rezeki yang diberikan...




8 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak, alhamdullilah. murah rezeki awak. bestnya. sheila pun ada niat nak berniaga. hehee in shaa Allah ~~~

Cik Jelita said...

Alhamdulillah.kagum ngn peniaga bila sabar melayan kerenah customer...semoga terus berjaya.

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum . . in shaa Allah dengan berkat kesabaran mana tau rezeki bertambah . . and lagi satu . heh kita baru tahu yang awak ni bisnes online . . huhu . . dulu pernah bisnes online sekejap tapi dah stop . sebab dah nikah kita lebih utamakan tugasan dirumah . . tu yang kita fikir-fikir nak stop je lah . . hehe . semoga Allah limpahkan rezeki untuk awak :)

Lyaa Suriany said...

pokok pangkal nya kena banyak sbr kan dear.
lya hari tu pun bisnes kjp. bila pregnant stop kejap sbb morning sickness.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah.. semoga terus success.. :D

Yana Libra said...

biaselah tu adat berniaga..tp, oklah tu dah ade agen sendiri :)

saya pun meniaga online gak..tp slow aje jualan..cam banyak guna sendiri je..huhu~

Nanie said...

Insyaallah... kalau kita bersabar dengan para customer ni... rezeki akan bertambah... kadang2 customer memang cerewet, tapi dia lah yang akan tolong kita promote bisness kita kalau dia puas hati dengan service yang kita kasi... hehe... sekadar pandangan dari seorang customer yang suka beli online.

Sukma Haron said...

salam...singgah sini yea....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...