Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, April 10, 2014

26 Week


kejap je masa berlalu.... perut aku tak besar sangat..tapi kalau jalan memang termengah-mengah..
kalau time balik rumah kena naik tangga tu setiap level aku rasa aku berhenti rehat..
mengah hoiiiiii
kalau naik tangga biasa aku la duk depan lepas tu Encik Suami suka buat scene mr bean time nak turun tangge yang ada orang tua kat depan die tu...aku sabar je dengan perangai die...kalau aku marah terus die naik tangga hentak2 kaki...
ehhh aku ke dia yang pregnant ni...

perut dah start gatal-gatal..rasa nak menggaru 24 jam, 
setiap malam aku sapu dengan VCO Liquid
sapu kat perut, kaki..urutan perenium tu tak berani lagi nak buat..
i is takut...
kaki kejang makin kerap jadi..dulu2 selalu nangis sebab sakit sangat...skang dah rileks dah...dah boleh handle sendiri..dah tak payah kejut Encik Suami tolong urut kaki...
tidur malam dah tak seselesa dulu..kalau dulu-dulu bunyi jam tepi telinga pun boleh tak dengar..membe2 bengkek je dengan aku..pasal diorang asyik terbangun bunyi jam aku
skang ni pantang bunyi sikit, mesti terbangun ,lepas tu bengkek je hati rase...
dah boleh control makan malam...dulu tiap2 hari letak air kotak milo kat dalam bilik, sebab selalu rasa lapar, skang dah tak macam tu...

lepas masak dah tak payah basuh segala khazanah dalam sinki....hoyeahhhhhhhh
Encik Suami offer diri tolong basuhkan...
tapi pinggan aku makan sendiri tu aku la yg basuh..periuk belanga dia yang basuh..

apa lagi ek nak cakap..tu je kot...


iklan





6 comments:

Myra Jay said...

Dah preggy kan slow mosyen la sikit pergerakan..
takpe lepas bersalin boleh lawan ligan dengan asben naik turun tangga ye :D

Rai Ourkizuna said...

wahh.. tak lama lagi dah tu..

kerap krem tu sebab kurang kalsium tu.. lebihkan makan makanan kaya kalsium atau ambil supplement calcium magnesium okay.. take care

Nastyna said...

hihihi... eh depa ni memang lagu tu kan, kita yang peknen tapi depa yang over sensitip, sabor jer la.

nuyui a.k.a miss YUI said...

dh biasa kan..hihih

Hafiza AizZawa said...

untung kan time pregnant.. time nie la nk manje2.. hehe...

Zila Zainal said...

amalkan vit c everyday tau. memang bagus. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...