Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, April 1, 2014

Peplum Madness


perasaan tak trend sekarang ni, banyak yang mengambil inspirasi dari dulu-dulu punya trend????? lepas tu di modenkan dan wallahhh hasilnya memang cantik.
hari ni nak cakap pasal trend baju peplum...
aku rasa kebanyakan dari korang mesti dah ada sekurang-kurangnya 1 atau 2 helai baju peplum dalam almari korang kan???lagi satu kenapa orang suka sangat dengan peplum ni, aku rasa sebab senang nak mix & match dengan segala benda yang ada dalam almari tu kan. satu top pun dah boleh pakai 2 3 style betul tak?? dengan seluar cantik, dengan legging cantik, dengan skirt pun sesuai.

aku suka tengok orang pakai peplum sebab apa automatik akan nampak diorang langsing, nak-nak kalau yang jenis tinggi lampai tu,



kalau yang jenis ketinggian yang rendang-rendang pun boleh pakai, tapi kena pandai pilih jenisnye la pulak kan???badan berisi pun boleh pakai jugak apa...peplum kan ada macam-macam jenis, korang nak yang seksi meksi, yang simple, bertudung pun boleh pakai peplum, baju kurung pun orang dah buat ala-ala peplum sekarang.. 

tapiiiiii kena hati-hati kalau nak beli peplum ni, sebab kadang-kadang korang nak bergaya macam orang lain , tapi kedekut sikit nak keluar duit, so korang rembat peplum dekat pasar malam, harus ingat ye peplum pasar malam memang murah, tapi kualiti kain dia memang tak berapa elok, kebanyakan kalau beli kat pasar malam diorang akan guna kain lycra , lycra korang paham2 je la..memang jenis melekat kat badan. kalau jenis badan kita tak berape nak ada shape tu, memang nampak tak kemas sangat kalau pakai kan?????

untuk raya ni boleh la korang grab peplum lagi kan???? Baju peplum korang boleh dibeli secara atas talian di Zalora Malaysia. yela nak bergaya macam artis-artis tapi nak kain yang berkualiti aku suggest beli dekat zalora la. Zalora aku tengok ada banyak koleksi peplum tops, baju kurung peplum pun banyak, dari designer terkenal lagi, dengan harga yang affordable . Selain daripada itu ada juga pelbagai jenis women tops lain seperti sleeveless tops, long sleeves tops dan macam-macam lagi. bagi yang berminat nak bergaya dengan peplum tu boleh terus klik online shopping ,shopping la puas-puas dengan Zalora!








dan yang paling aku minat sekali















14 comments:

Amanda Suria said...

suka peplum...tp x pernah pakai lagi...ada beli selai..tp until today x pernah pakai..x tau kenapa mcm x berani...

Bitt (double IS) said...

takut pakai peplum...agaggaga pernah pakai sekali pastu tak mau pakai lagi...lebih rela cari baju yg tak ketat bahagian pinggang kalau time raya...agagaggaa napsu rendang naga u!

Rai Ourkizuna said...

tak penah lagi pakai peplum..tapi peplum bawah sekali tu mmg nampak cantik..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sheila ada satu je peplum saiz besar. pakai untuk pregnant ni. mak bagi. haha kalau tak reti pakai. hihiiii singgah menabung ford sini~~~

ros_reeza said...

suka je tengok orang lain pakai. cantik.. tapi diri sendiri tak pernah pakai.. hihi

~Nor Arena~ said...

ina xpernah pakai.. sebab badan ina bntuk buah pear.... mcm xsesuai je.. :( tapi serius if tubung slim je kan mmg cntik r pakai peplum... mcm saloma gitu... heheh

Lizzie Yasmin said...

Bila pakai peplum, terus erasa diri rasa... susah nak describe.. hehe

Nanie said...

peplum ni sesuai untuk orang yang tinggi lampai...

Lyaa Suriany said...

peplum mmg cantik tapi tak berapa sesuai sikit dngn body kite. sob sob .

Cik Jelita said...

used love to wear peplum...menanti detik boleh pakai semula.hiks

diana said...

tak de peplum..suami tak bagi beli..heheh

Zura Lee said...

cantik gk peplum yg akhir sekali pakai ngn kain corak askar

Zura Lee said...

cantik gk peplum yg akhir sekali pakai ngn kain corak askar

ain diyana said...

body cantik boleh la... hhehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...