Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, April 15, 2014

Check up 27 weeks - scan baby ngan ambik darah lagik.... T__T


lupa nak sambung bab BSP tu...
bacaan BSP hari tu
8.00 pagi ~ 5.00
10.00 pagi ~ 3.4
2.00 petang ~ 3.9
8.00 malam ~ 5.1/4.6

sebab bacaan rendah aku call Klinik...so Nurse suruh datang klinik malam tu tengok bacaan macam mana, bawak glucometer sekali... bacaan memang berbeza...Nurse ckp 2 minggu lagi buat BSP kat Klinik 4 kali, sebab nak tgok beza bacaan....hoihhh tujuan beli glucometer sebab malas g klinik..

semalam ada appointment dengan doktor...timbang berat ngan tekanan darah...semua normal
Alhamdulillah...walaupun aku terkejut sikit bila tengok angka dekat penimbang..tapi Nurse tak de cakap apa-apa aku pun ok aje la...

doktor nak scan.. yeay panggil Encik Suami sekali
kali ni dia scan detail, bagi penerangan satu-satu... i loikeee
nak skodeng gender tak dapat, sebab baby dalam posisi sujud...
amboi soleh/solehah la hendaknya....
memang baby tak nak tunjuk jantina die ni..
xpe la..kite suprise jela...
lepas tu doktor tanya pasal BSP aku yang rendah sangat tu, aku pun explain kat dia, lepas tu bagitau aku makan apa je hari tu.(siap tulis ok makan ape)
lepas tu doktor bg Advice pe semua, buat appointment dengan Pakar Zat Makanan
lepas tu bagi date untuk next appointment untuk scan lagi..
start minggu depan doktor suruh start kira pergerakan...
walaupun doktor+Nurse dah explain macam mana kira, aku tetap blur

lepas tu suruh ambik darah satu tiub untuk cek kencing manis aku tahap mana
tak sukeeeeee..
macam biasa la..badan dah mengembang ni payah sikit nak dapat darah...
3 kali kena cucuk, siap Nurse godek2 lagi kat urat nak dapatkan darah T__T
akhirnya baru dapat
lepas tu nurse cakap start bulan depan aku kena g klinik 2 minggu sekali dah
aikkkk....selama ni pun aku g 2 minggu sekali...
dari awal aku pregnant lagi dah start kena g klinik 2 minggu sekali, sebab HB low...
dah siap terus balik..
wohoooo




5 comments:

NS said...

harap semua sihat belaka.. kira tendangan tu senang je. sekali kick, kira satu tendang la. tp kalo dalam masa satu saat tu dia kick kick kick, tu kira satu gak bukan 3...

misz sheyla said...

@NS ~ doc kate semalam kalau rasa pusing tu kira 1... kalau kick biasa2 xkira... T__T confuse dah

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Baby nk surprise la tue.. hehehe.. take care k..

Sally Yatiey said...

Moga baby sentiasa sihat2 ;)

NS said...

haaa? ye ke? pulak dah... yg kite faham, apa2 pergerakan baby la kite kira. sbb nak tau baby sihat bernyawa... huhuhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...