Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, April 10, 2014

Check Up 26 Weeks - HB naik yeay, bacaan BSP turun boooooooo


Hari ni check up kat KK macam biasa..
cek perut , HB ape semua
Alhamdulillah HB naik 11.2
hoyeaaahhhhh.......akhirnyaa
selama ni asyik la 9 ke 10 je..paling tinggi tak salah aku 10.6 je... T__T

pagi tadi buat BSP, nurse tunjuk cara buat...
 tapi bacaan dekat Glucometer klinik 5.2 kat glucometer aku 4.7 
nurse ambik bacaan yang klinik punya...
aku tanya tak apa ke kalau beza macam ni???
dia kata ok selagi tak tinggi

fineeeee... pukul 11 aku kat office atas pertolongan budak office ni cucuk jari aku
aku buat BSP sendiri
bacaan jadi 3.4
hoihhhhh dah kenapa ni???
setahu aku bacaan normal 4-6 mmol kan???
terus call KK bagitau bacaan 3.4
Nurse tanya ada rasa macam menggigil2 tak..ada rasa berpeluh tak???
time tu aku tak rasa pape lagi, so aku kate tak ada... 
Nurse cakap tengok result pukul 2.00 nanti macam mane , kalau bawah 3 terus datang klinik
ok....
letak je telefon terus badan aku rasa gigil2 
terus g makan , buat air milo manis2, sampai 2 mug aku minum...
badan aku ni memang macam ni... pantang bila aku dengar simptom2 penyakit, badan aku cepat follow simptom2 yang aku dah baca...
harap tak ade apa2
harap bacaan pukul 2 ni ok la...

12 comments:

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum . kita pulak bacaan BSP kalau belum makan bacaan 3.1 . . kalau dah makan . . 6.0,6.9 . . padahal makan dah kawal tu . .

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak, semoga sihat2 selalu ye. risau pula baca. awak kena think positif, in shaa Allah semuanya baik sahaja. singgah menabung lenovo sini~~~

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah2an takdak apa2 ye..

Nanie said...

Ok tak bacaan kul 2 tadi... Harap semuanya ok la...

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...HB naik. Saya masa pregnant HB rendah.

Rai Ourkizuna said...

uih..makin rendah pulak..bahaya tu.. take care okay..

InaYusoff said...

oh..kene jaga jaga tuu..
takot hypo nanti..
badan gigil2..

kita pon same gak..
kene cucuk empat kali sehari..
kene jaga makan..
tapi kadang2 belasah gak..
lebeh2 last kehamilan..

mase mula mula mengandung turun sampai empat kilo..
:)

Nanie said...

Ahamdulillah... semoga semuanya baik2 saje... amin

Hafiza AizZawa said...

harap ok dan tak de aper2 yer..

Sheila Salim said...

Awak, sheila due bulan depan. heee skrg ni dah 8 bulan lebih. debor gila skrg ~~~

misz sheyla said...

@sheila~ dah dekat dah..huhu kite yg lmbt lg ni pun debor ase..

Yana Halim said...

semoga sihat selalu. ini semua dugaan... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...