Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, August 15, 2016

kembali menulis


3 bulan cuti bersalin...3 bulan jugak xpeduli blog...
huuuuuuuuuuu

nanti nk update pasal adik baby..

Friday, March 25, 2016

Minyak Herba Asma Mujarab

Siapa pernah dengar tentang Minyak ni???
aku pun baru2 je dengar..
bila dah tau khasiat dan keberkesanan die terus decide nak jual...
yela macam yang kita tau , baby kalau under 2YO memang doc xbagi makan ubat batuk kan
so setiap kali anak batuk2 dan selsema
macam2 petua mak2 ni try selagi boleh
lemon bath la
garlic oil la..
kan..kan...kan...betul tak....
skang dengan minyak ni ,Insyaallah boleh hilangkan masalah tu
terutamanya anak2 yang asthma
Aku tak kate minyak ni menyembuhkan ye....
minyak ni hanyalah asbab...yang menyembuhkan itu semua Allah..
kita cuma usaha dan ikhtiar..
Tiap-tiap penyakit itu (ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah”

tadaaaaaa ni la minyak tersebut

kalau korang nak beli boleh la roger2 aku
sebelum ni aku jual OFFLINE je..
sebab tak sempat nak masukan dalam blog dengan fb

skang dah boleh jual online sebab mak buyung dan xlarat ikut encik suami g COD barang...hihi


Cara Pakai Minyak Herba Asma Mujarab


Cara pakai minyak herba asma mujarab~

Tebuk lubang pada minyak supaya senang digunakan dan jimat dengan saiz tebukan yang sederhana.
Goncangkan sebelum guna.

Sapukan dari leher ke dada dan tengkuk ke belakang.Juga boleh sapu pada tapak kaki.
Sapukan sekerap yang boleh terutamanya selepas mandi.Jika kurang perubahan sapukan dengan lebih kerap,insyaallah dengan hanya satu botol anda mampu merasai perubahannya.

Buat permulaan,jika asma teruk,sapu sekerap yang mungkin dengan konsisten.

InsyaAllah dengan sapu selalu,dengan izin Allah boleh jadi asbab untuk sembuh kerana ramai pengguna telah bebas dari asma selepas menggunakan minyak ini secara istiqomah.

Cuma awal-awal sahaja perlu sapu kerap(bergantung pada tahap/jenis asma yang dihidapi).Nanti dah sembuh pakai bila perlu atau malam sahaja



TESTIMONI









Harga RM 39

Postage RM 6 Sm /RM 10 SS

Boleh Whatsapp
016-8965045



Thursday, February 11, 2016

Keperluan Berpantang - Jamu Manjakani


Untuk Set Berpantang anak pertama aku beli set berpantang anugerah
pengalaman aku guna set berpantang ni adalah tidak memberangsangkan
hampir kebanyakkan produk die tak habis aku guna..

sebab berpantang dekat kampung kan... makanya mak ngan abah aku banyak guna produk2 semulajadi
mandi pun mandi daun2 kayu mak aku cari...
serius aku cakap walaupun benda2 semulajadi ni renyah sikit kita nak guna nak pakai
tapi hasil die lagiiiii dasyat pada produk2 yang ada di pasaran..
lagipun sekarang ni produk2 yang ade kelulusan KKM pun ade yang beracun...
orang dah guna lama tiba2 KKM announce ade racun berjadual pulak.. tu yang risau ..better guna yang ori kan..

lepas tu teringat pulak masa berpantang mak aku beli manjakani
tapiiiii manjakani yangbeli dekat kedai2 cina or india manjakani colour coklat...
means Gred B...

Manjakani untuk buat keringkan luka epi kite
mak aku asah belakang pasu aku ambik air die sapu2 dekat luka epi...
dah kering baru pakai spentot...
Luka cepat elok...xde lah rasa pedih2...tapi still aku jage2 ..jalan kepit2 lagi 
bab minum manjakani pulak serius aku cakap, aku tak amalkan masa aku berpantang
sebab aku takut anak aku panas ke ape..
sebab aku breastfeed...

tapiiiii aku amalkan masa selepas berpantang...
apa yang aku buat dengan manjakani ni
buah dia ambik 2 bijik rebus dengan segelas air
rebus sampai air tinggal suku gelas dan minum
baik untuk dalaman perempuan....
pahitnye tuhan aje tauuuu....tapi sebab tau khasiat die aku gagahkan jugak minummmmm
aku tak nak story lebih2 pasal hubungan suami isteri ye..korang boleh google baca sendiri khasiat manjakani ni

untuk cuci pulak aku rebus 2 3 biji 
cuci miss v kita
baik untuk keputihan dan untuk ketat2 (alahai malu nk cerita) paham2 aje la ye...

sebab dah tau khasiat die untuk berpantang kali ni manjakani ni memang dah ade dalam list aku
tapi kali ni aku beli yang Gred A punye...

ni buah manjakani ye kalau korang tak tau

Beza Manjakani Gred A, die lebih bergetah..buah die colour kehijau-hijauan ...sedikit mahal berbanding yang biasa..yela sebab kualiti kan.. 

die punye ketangkasan bekerja pun lebih umphhh dari yang tak di gred...
Manjakani Gred A dari Syria orang kate manjakani yang terbaik...
aku terpaksa mengaku la bab yang tu sebab dah pernah beli manjakani yang coklat tu, murahh tapi buah xde kualiti sangat....

untuk berpantang kali ni aku dah beli siap2 buah manjakani dengan serbuk manjakani
kebetulan kawan Kak long aku memang meniaga jamu manjakani ni...
aku beli dengan die aje la...
beli buah yang belum proses sikit
beli yang serbuk sikit...

Kakak ni buat sendiri serbuknye...
memang 100% pure manjakani Gred A..xde campuran...home made uolsss
so dah beli dengan die
setel bab manjakani 
lepas ni dah xpayah mak aku gosok2 belakang pasu dah...sebab aku dah beli yang serbuk
campur air setel....
untuk pantang ni nak try la mkn buah die...akak tu pesan cuci bersih2 buah tu masak sekali dengan nasi..gentel2 kecik2 telan...
serbuk tu pulak kalau nak kasi ketat balik lepas bersalin ...ambik air sikit cmpur serbuk gentel2 insert dalam miss v..kalau takut insert memadai lah kalau makan kapsulnye sajorkkkk...khasiat die same....
tapi kalau dalam pantang baby pulak jaundice jangan minum or makan dulu jamu manjakani ni...memadai lah kalau rebus buah buah cuci miss v or sapu serbuk manjakani dekat tempat luka bagi cepat baik..

lagi satu masa berpantang jugak mak aku rebus asam keping untuk cuci miss v kita tiap kali lepas wee wee masa dalam pantang... tujuan die untuk cepat kering luka jugak....

kannn dah cakap guna bahan semulajadi aje semua time pantang...rugi iols habis ratus2 beli set berpantang....last2 tak guna...
bertungku pun guna yang batu sungai punye...sebab tungku dalam set berpantang yang aku beli tu cepat sejuk...xsampai 5 minit dah sejuk...mak aku jugak kena kukus balik....sian mak aku....guna batu sungai ni sejam lebih pun masih rasa suam2 batu die...

korang pulak makan jamu ape untuk berpantang???

psttt** harap adik baby ni boleh bersalin normal jugak macam dulu...ngeri baca pengalaman mommy bersalin c-zer.... arghhh tak sanggup ...walaupun masa anak first aku menjerit2 mintak doctor c-zer masa dalam labour room sbb xtahan sakit bersalin...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...