Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, December 29, 2011

Kalau Bab hutang dengan kawan-kawan pun kena hati-hati


panjang tak tajuk ustajah pada hari ini murid2??? haa... tapi betul la ape yang aku cakap ni. kalau bab hutang zaman-zaman sekarang ni tak boleh dibuat  main. kadang-kadang tu hutang 50 hengget pun boleh sampai berbunuh-bunuh..kawan  tak kawan , sahabat tak sahabat la kan..kalau dah marah tu semua boleh lupe...setan dah penuh dalam kepale nyucuk2 ko...last2 ilang pertimbangan... kalau kite dah berhutang tu jangan la pulak liat nak bayar.. tapi kadang-kadang kite terlupa dengan hutang kita.. kadang2 orang yang beri hutang segan nak mintak duit.. so kaedahnya sendiri pinjam sendiri tulis la anney...peringatan untuk diri sendiri gak ni... 

biasa la kite ni kadang-kadang kesian dengan membe..nak pinjam duit sebab terdesak..ok lah beri pinjam atas nama "kawan" sebab kita percaya dengan dia...last2 "kawan" tu ilang entah ke mana kan... so kepada orang-orang di luar sana tu yang nak bagi kengkawan pinjam duit tiru lah cara budak2 ni..aku tak sure budak2 ni sekolah rendah or menengah..siap ade saksi bagai okeh..siap surat perjanjian..kelaassssss ko mariaaa....

ohhh sebenarnya nak tunjuk gambar aje..tapi terpanjang lak entry ni..sebab nak menghuraikan isi2  berkaitan dengan tajuk... =,=! 


siap ade barang gadaian sekiranya dia tak bayar...salah satu kasut... saksi pun ade sekali okeh.... bijak tol budak2 sekarang

sumber gambar ni aku amek dari cari gold...

4 comments:

Finaz Jaafar said...

nice..macam ni memang selamat..yippiieeee~ hahaha

misz sheyla said...

@finaz

kan...hhahaha tapi kan kalo yg degil tu wat la mcm mane pun tak jalan gak...huhuhu

Cikpuan rara said...

bijak sungguh kan.hehe

misz sheyla said...

@cik puan rara

kan...hahaha t cikpuan kena wat cam ni gak tau kalo membe nak pinjam wet..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...