Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, December 9, 2011

Drama Sinetron yang pfffftttttttttttttttttttttttttttttttttt


nikita willy
mira liyana

sebelum start cerita cube korang tengok pic nikita willy ngan mira liyana ni..macam lebih kurang kan muka diorang...
terpanggil pulak untuk mengulas perihal cerita sinetron episod yang panjang berjela-jela tu lepas baca blog gugu supercerdik.. dari cerita bawang merah bawang putih..cerita ni cerita tu..puteri yang bertukar ke tertukar ke ape ntah, kawan kakak aku kat Indon pun kate cerita tu dah beratus-ratus episod kat sane..kat sini baru berape episod ntah....nada cinta aku tak tau berape episod...

satu cerita indon ni kalau korang perasan kalau time terkejut marah, suprise etc mesti zoom muka sebesar2 alam..kalau boleh sampai nak terkeluar muka dari tv..mata mesti bulat gile... kalau jahat pulak depan2 orang boleh senyum2 jahat dengan muka yang memang tak boleh blah...

ramai yang tak suke tengok sinetron ni sebab die panjang berjela-jela... cerita yang mula-mula syiokkk jadi boring pasal dah meleret-leret dan dah jadi ntah pape...mesti timbul punye konflik baru dalam cerita tu..contoh eksiden hilang ingatan... asyik tertukar anak aje...yang baik selalu bersabar tahap gaban...ptffffffffffffffffffffffffffffff...........ptttffff....ptffffffff

aku pelik jugak walaupun ramai yang komplen pasal sinetron ni tapi TV tetap siar sinetron dari Negara seberang, tetap beli cerita-cerita kat sana... sebab ape...sebab banyak permintaan... kalo tak de permintaan xde la kan...kena paham konsep ye anak2...kenapa banyak permintaan???

sebab yang layan sinetron ni rakyat2 dia jugak... pasal rakyat die semua dah masuk sini... agaknye dah jadi separuh dari rakyat Malaysia sendiri... perghhhhhhh... 

bukan lah nak kate hasil kerja dorang ntah pape...kalau filem aku layan aje...tapi kalo drama yang meleret-leret beratus-ratus episod tu..xde makne nye derrrr...... boring tau.. ni pandangan aku la... 

4 comments:

..cik gugu.. said...

hahahah betol3~

misz sheyla said...

@cik gugu

bhahahhahaa kan....

scha_imal87 said...

eeehh..nikita comell.tp mira liyana??..ppffttttt...fftttttt..

misz sheyla said...

@scha

lebey kurang la....ace tengok muke die bebetul

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...