Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, June 23, 2011

Jangan Guna Ctrl + C untuk copy data di komputer



Sekadar untuk informasi semua. Berhati hati dengan Ctrl+ C apabila anda menggunakan Internet Explorer. Kita banyak 'copy' pelbagai data dengan menekan Ctrl+C dan 'paste' kan ia dimana-mana. sebenarnya, 'copy' ini tersimpan di 'clipboard' dan boleh di akses daripada net dengan menggunakan kombinasi javascripts dan ASP.

cuba sendiri
1) copy apa jua jenis text dengan menekan Ctrl+ C

Anda akan melihat text yang anda 'copy' tadi di skrin dimana ia telah di akses oleh website ini. oleh sebab itu jangan sesekali menjadi pemalas apabila menggunakan internet. Jangan guna Ctl+C sebagai jalan pintas untuk memasukkan sebarang data data sensitif (passwords, creditcard numbers, PIN).

Adalah menjadi teramat senang untuk meng'extract' text dari 'clipboard' untuk mencuri maklumat sensitif anda

sumber :email

7 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD dah lama tak guna Internet Explorer ni...

ujee said...

as-salam..nak copy paste ur entry..thanks...

sharing is caring...

♥suNa husNa♥ said...

ooo...mcm tu ek..xtahu lak...thnks....nice infoo^^^

Hans said...

wah
thanks bagitahu
baru saya tahu
nice sharing
:-

Review Filem Rasuk

DiriKu said...

tapi kalau guna IE kan??selalu guna kaedah itu...miahaha!! XD

misz sheyla said...

@Ladyzul~ sama la kite kak..huhuhu lame tak guna...tapi takut gak..kot2 chrome pun xleh

@ujee ~ wasalam...boleh..sila2

@ suna husna ~ kite pun baru tahu gak suna

@ hans ~ thanks...jumpe gak ni...hueee

@diriku ~ haah IE..tapi x tau lak kot chrome pun sama....

zahidah dihaz said...

ie je ke? firefox n crome tak apa ke?




New Entry:Kenangan: Aku, lampu

dan radio


Jom join contest "I love perfume"

Tolong vote for me @ Contest like @ Facebook

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...