Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, December 27, 2010

Saya Blogger Pahang

Blog Pilihan Malaysia
BPM sekali ag wat sesuatu yang menarik dan aku pulak tak pernah menolak untuk join..huahuahuahua....
sape nak join 

nama saya 
 Nama pendek aje la erk.... shila, kawan kampung, family, sedare mare seme pangil name ni
hah??? nak name panjang??? okeylah utk BPM seme boleh, name panjang pulak Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaa... amboiiih..panjang tak??? ohek2

Status saya???
jennnggg...jeng...jeng........
aishhhh..bujang ag neh...hukhuk...lom kawen, single ag neh..tapi tak available la...
anak kompem lom ade sebab lom kawen...


cara Hubungi
fesbuk ade, fs ade, ms ade, tagged ade, aishh..mcam2 ada,
email pown boleh, datang melawat umah pown muleh
 (kalo datang 2 bawak buah tangan ye)
sweet_applepie87@yahoo.com

Daerah Jajahan
Misz duk Daerah Kuala LIPIS... ohhh inilah kampung kelahiran ku, tempat sekolah ku, tempat bermainku....ku sayang ama kamu LEPEH....ahak
keh bangge jadi anok lepeh wehhhhhh....

Tempat Tinggal
kalo masuk bandar lipis 2 straight aje, pas 2 nmpak simpang masuk kiri pas 2 straight aje...tak yah belok2 masuk simpang ke ape..sampai padang tengku straight ag lepas jambatn 2 jalan ke depan ag then simpang pertame 2 belok kiri...simpang pertame 2 simpang kampung la tau..jangn masuk simpang dalam kobun g0tah lak...menangis t x dapat kuar2 dari situ...masuk simpang jalan straight ag sampai umah kaler maroon, pokok bunga depan pagar, pokok rambutan tepi umah...itulah tempat tinggal misz...eheeee... aiyark..detail sgt ke ni????xpe la ane taw kot2 ade yg nak datang minang kan.... ekekkekekkekee

Apa yang menarik di tempat anda
Pahang ni Besar..so banyak tempat menarik antaranya
bandar lipis sendiri ade cam bandar kolonial Lipis yang masih ada sehingga sekarang



MASJID NEGERI (MADRASATHUL FIRDAUS)

Masjid Negeri yang juga dikenali sebagai Madrasathul Firdaus merupakan bangunan tertua di bandar  Reka bentuknya mempunyai identiti seni bina Melayu Nusantara dan persamaan pada pengaruh Minangkabau.

BANGUNAN BEKAS SUK PAHANG

Sebuah rumah bekas kediaman Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang Darul Makmur terletak di atas Bukit Bius, Kuala Lipis. Di sinilah tempat lahir Perdana Menteri Keenam Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak.

PAHANG CLUB

Sebuah daripada bangunan jajahan yang terawal dibina di Pahang. Penjajah British membina bangunan itu pada tahun 1907 sebagai kediaman Hugh Clifford yang pada ketika itu memegang jawatan Suprintenden Ulu Pahang yang menetap di Kuala Lipis.

PEJABAT POS

Keunikan bangunan Pejabat Pos Kuala Lipis ialah ia berbentuk bersegi dan bersifat simeteri di mana terdapat sebuah tangga yang berbentuk geometri di bahagian belakangnya.

Pejabat pos yang dibina pada 1910 itu mempunyai keunikan pada bumbung, tingkap dan tangga dan menjalani pelbagai pengubahsuaian hinggalah dinaik taraf pada 2002.

Satu lagi tempat bersejarah yang unik di Lipis ialah batu bertanda kosong yang terletak berdekatan Pejabat Pos di tengah-tengah bandar Kuala Lipis.
Batu yang yang terletak di tepi jalan utama Lipis-Jerantut, menandakan permulaan sukatan jarak bagi negeri Pahang, di mana perkiraan kosong bermula dari Kuala Lipis.

Batu itu dipercayai merupakan pusat bagi Semenanjung Malaysia jika diukur dari satu sudut Garis Pusat.

Bagaimanapun Jabatan Ukur Dan Pemetaan mengesahkan Batu GPS (Global Positioning System) merupakan batu tanda pengukuran yang digunakan oleh jabatan itu.

SEKOLAH MENENGAH CLIFFORD

Sekolah itu dibuka pada tahun 1913 dan dinamakan sempena Sir Hugh Clifford, bekas residen British Pahang yang merasmikan sekolah itu pada 1929.
STESEN KERETA API KUALA LIPIS

Perkhidmatan kereta api yang mula beroperasi pada tahun 1926, merupakan jalan darat yang pertama diperkenal di Kuala Lipis di mana sebagai permulaan ia hanya menghubungkan Kuala Lipis ke Johor Baharu di selatan, Chegar Perah di utara dan ke Tumpat, Kelantan.


ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

banyak ag la tempat2 sejarah..tempat berkelah pun banyak..korang google la sendrik

kalo tempat2 best untuk korang suke ria

ni hah 
gambang waterpark

Cherating


teluk cempedak


pantai sepat


taman esplanaded a.k.a benteng 


tanjung Lumpur


banyak la...x cukup nak senaraikan kat sini....

6 comments:

k-artz chasez said...

tadaa!! putera tesl follow back and tag cik sheila
http://khaiartzfar.blogspot.com/2010/12/giveaway-eqbalzack-serba-satu.html

sekamar rindu said...

salam....singgah kali pertama,


singgah follow blog ini..:)

follower yang ke 77***

misz sheyla said...

@ k-artz ~ mekasih2..follow u back..mekasih tag skandal mu ini...muahahaahaha

@sekamar rindu~ thanks follow, follow u back

Awangku Johan said...

salam blogger pahang...
slm ziarah dan salam perkenalan dr saya blogger sabah...
eh.. saya folo blog kamu ya..
kamu pun moh ler folo blog saya yaaa...

misz sheyla said...

@ awangku johan~ dah follo

akuanakpahang said...

Salam juga drp kash :) oreng lepeh juge asalnya kash neh :)
New Entry "Kita semua adalah King of Blogger."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...