Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, December 14, 2010

Nilai Duit Masa Kini

aiceceyh...sekali kuar statement ala pakar ekonomi lak...uhuuuuu...sape la yang tak suka duit kan???
misz ni pagi petang, siang malam fikir sal duit...
hidup dalam dunia sekarang tak ada yang free..
makan guna duit, mandi guna duit, g keje guna duit....masuk toilet pun pakai duit jugak makcik ye.....
dapat je gaji terus fikir nak byr wet rumah, bil letrik n air, bil tepon,beli barang umah..u waaarggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh umang aihhhhhh.. sesak tol...
dulu ngan wet singgit misz da leh jenjalan kat bandar..
skang ni wet singgit nilai die kecik sangat...
jgn kate uols je yg taw sal nilai duit
even orang gila pown tau nilai duit.. 
seyes ni x caya?????
cerita ni membe misz yang ceritakan...ceritanya begini.....

* cerita ini telah ditokok tambah perisa dan dikurangkan gula oleh empunye blog

one fine day membe misz ni g jenjalan ngan bopren dia, so masa kat petrolpump dia ternampak la sorang ni pakai singlet n seluar fit..maybe mental ckit lebih manis kot kalau misz panggil pakcik aje.. ( yang ni tak sure samada kwn misz atau orang 2 yg mental...) ketuk cermin tingkap dan wat sign macam nak makan.. then orang dalam kereta 2 hulur kat dia singgit..then die macam ngomel..singgit mana la cukup... huh betul jugak kan??? nk beli aje ngan singgit... beli roti sardin je la kot..
kawan misz ni cam kesian la ngan dia then cakap la kat bopren dia..then bopren die panggil pakcik 2, then pakcik 2 wat sign nak makan lagi skali.. bopren kawan misz pown turunkan cermin kete nak hulur duit, then pakcik 2 awal2 ag sound " lau singgit tamoe la, tak cukup"
see??????? "pakcik" 2 pown tau nilai duit sekarang

seyes dengan gaji sekarang misz memang hidup cukup2 makan..
simpanan??? harapkan ASB aje lah...
insuran langsung tak ade walopon tau benda ni sangat2 penting...
loan PTPTN???? yang ni masalah besar...
sekali sekala bayar...
memang duit tak pernah cukup..
makin besar gaji makin bertambah belanja..
tapi dengan gaji aku sekarang memang sgt2 x cukup...
nak anta wet kat mak dan abah kat kampung pun kadang2 fail :(
dorang anta aku belajar tinggi2(tak tinggi mane pun..riak je lebih) ingat boleh tumpang senang kalo dah keje, 
tapi aku tak mampu nak bagi tu semua pada mak ngan abah n family :(( 
misz sangat sedey....uhuuuuuuuuuuu memalam ni menjadi2 lak tacingnye..
da apply kerja baru dengan kelulusan yang ada..tapi still x dapat panggilan.... 
hari2 doa semoga rezeki misz bertambah..bukanlah tak bersyukur dengan rezeki yang ada, tapi misz yakin leh dapat lebih untuk bantu famili
kawan2 sila berdoa untuk saya sekali...

nak duit yang sebanyak ni dalam poket saya setiap hari...
uhuuuu gambar harusssss ada...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...