Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, December 15, 2010

Pening Kepala Vs Sakit Kepala

Onion Emoticon
korang2... korang tau tak ape beza pening kepala dan sakit kepala????
kamu?? ye kamu la... pe jawapan die??
hah??? xde beza..
ambek ni
Onion Emoticon Set
salah....sila keluar sekarang

uhuk... tetibe je ngah2 pening pale ni teringat nak post entry ni... biasa kalau misz sakit pale dia akan sakit dan berdenyut dalam pale...nak picit pale memang xde kesan p0wn...
kalau pening pulak misz akan ase diri misz ni x balance...lau berjalan mesti ase berpusing..aishhh
biasa kalau pening misz kene baring statik dan jangan gerak2 baru lega sikit...
so pada pendapat misz kedua2 ini adalah berbeza...ahaaaa tahap tadika punyer soklan kan??kan?kan??

Onion Icons
2, 3 hari ni misz slalu ase pening2... tak taw la kenape.. kejap ok..jap kang mula die datang..
tak suka, sangat tak suka
Onion Emoticons
hate!!!!!! menci!!!! menci!!!!!! menci!!!!! cepat lah baik...
xkan pasal tekanan darah rendah ag kot..
uhuuu.. nak makan panadol??? ohhh tidak!!!! seminggu misz pening seminggu la kena mam panadol??
tamoe la cenggitu....

Korang pun jangan amalkan sangat mam ubat tau...tau kan dalam ubat 2 ada ape... tapi lau sakit sangat 2 mam la ubat..uhukkkk..adeh,...paham tak?? lalallallalalala~ abaikan je la erk
Onion Icons

so pada korang yang ase sakit2 kepala 2 boleh cuba petua ni

Penawar Sakit Kepala
  1. Jika anda sering diserang sakit kepala, selain makan ubat amalkan petua ini :
    • Ramas beberapa helai daun sirih di dalam mangkuk yang berisi air.
    • Kemudian basahkan kepala dengan air dan daun sirih tersebut sambil memicit-micit kepala selama 15 minit.
  2. Tumbuk enam helai daun sawi hingga lumat. Campurkan dengan sedikit garam, lumurkan serta gosokkan perlahan-lahan pada dahi dan pelipis.
  3. Ramas asam jawa sebesar telur ayam dengan secawan santan lalu tapis. Kemudian basahkan kepala dengan air suam lalu bungkus. Biarkan seketika dan kering di kepala, barulah basuh bersih. Rasa sakit akan berkurangan dan rambut jadi lembut.
  4. Tumbuk dua atau tiga helai daun setawar hingga lumat. Kemudian tempekkan di kepala dan balutkan. Biarkan semalaman.
  5. Rebus beberapa biji kulit manggis dengan tiga gelas air. Biarkan sehingga airnya tinggal satu gelas sahaja. Tapis dan buangkan hampasnya. Berkumur setiap hari tapi jangan sampai terminum pula airnya.
ingat ye..jangan sampai terminum air..uhukkk... t tak pasal2.....
untuk lebih banyak petua boleh klik kat bawah ni...petua ni pun misz amek dari die..uhuuuuu curi sket



ohhh gambar hiasan harussslah ada

2 comments:

Syed Hilmi Syed Yahya said...

nnt nk try ar petua nie,,,hehe,,,,

awk ade tnye kn ari 2 tntang D90 ngan D7000
ane ag best???

esok sy keluar kn entry berkenaan ape yg awk minx k,,,nice to meet you,,,,=)

misz sheyla said...

haah..yeyeyeyeyeyeeee.....bukan ari 2..ari ni la... mekasih2 nice 2 meet u 2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...