Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, December 28, 2010

Kanak-Kanak: Jom Kenang Balik!!

nak join????????

ngah jogging tadi misz terjumpe la segmen ni...aku ni memang nakal time kecik2 ..huhuhuuu..so terjoin segmen ni....terrrr okey..diulangi terrjoin..ini bermakna bukan sengaja join ye kawan2....sape kate zaman kecik2 tak sonok????? sonok taw..dak2 zaman skang aje tak sonok..men ps3, xbox la, men henpon...huhu..ane merase main panjat2 pokok, mandi sungai, main masak2...huhuhuhuhuu....aku kompem mesti ade tergelak2 ingat zaman kecik dulu...kan??kan? kan?? nak join segmen ni klik aje kat atas 2

1) Ape perasaan jadi kanak-kanak?
mestilah hepi...ase nak kembali balik kat zaman kecik2..xyah fikir masalah...makan, tido, main.... :)

2) Taim kecik dulu, permainan ape yang korang selalu maen?
banyak mainan die,kalo kat kampung mainan ikut musim, kalo time tu giler men baling tin,sepanjang bulan 2 memang mainan itu ajelah yang kitorang main.tapi  yang paling glemer main baling sliper..kalo main game ni kompem slalu main tipu, kadang2 sampai gaduh2 sebab game neh..ahahahhahha...membe baling siper  mang kene kat badan aku, tapi mati2 aku x ngaku..tapi time aku baling dia tak ngaku aku lak yang marah...sampai ade yang nanges..aduyaiiii...

3) Dulu taim kecik korang punyer cite2 nak jadi aper?
cita2 time kecik memang tak boleh bla,dulu penah nak jadi cikgu sebab senang nak marah anak murid suke2 ati...pas 2 cita2 nak keje kat pejabat jadi bos, leh sign2...nak jadi artis pun pernah tersenarai sebagai salah satu cita2 aku dulu...muahhaahahhaha...haippp korang tabley gelak...aku sorang je boleh

4) Ape barang kesayangan korang taim kecik2 dulu?
aku dari kecik mak n abah tak pernah belikan mainan.. sebab dulu family memang susah...tapi abang aku ade wat lastik kayu sebab teman die g cari batang lastik tu...huarghhh lastik biasa aje tapi yang 2 la aje barangnye...

5) Waktu raye, paling tinggi korang boleh dapat duit raye berape?
huhh..paling tinggi dapat 300 lebey lau x salah...2 pun selepas cilok wet ghaye adik aku cket..yela da kakak aku wat pertandingan wet raye sape paling banyak..haruslah aku amek sikit wet adik aku...itupun pulang separuh coz ase takut...sampai sekarang aku tak pernah cerite kat die..muahahahhaha

6) Kartun ape yang korang minat taim kecik2 dulu?
tak ingat la..power rangers minat, ultraman minat...baja hitam minat, dragon ball minat...seme jenis kartun la tengok..dah besau pun same macam 2..huhuhuuuu

7) Perkara paling baik korang pernah buat taim kecik2 dulu aper?
sedekah wet kat kawan aku coz adik die meninggal dunia...sian wooo family die time ni..asyik nanges aje...

8) Perkara paling jahat/nakal korang pernah buat taim kecik2 dulu aper?
korek wet tabung pakcik aku sebab nak sedekah kat kawan aku..coz adik die baru meninggal dunia..erkkk tapi niat baik kot time neh...sambil nanges2 tau aku ngan kakak aku mase korek wet tabung kesian punye pasal..tapi kakak aku kate xpe coz kite bukan nak curi kita nak sedekah...
makan nasi atas pokok tinggal adik aku nanges2 kat bawah pokok..last2 kakak aku ngan aku kene jolok ngan nenek aku gune galah..
pas 2 mandi sungai hanyutkan rakit atok aku.....hueeeee
paling aku tak leh lupe aku amek selut pas 2 wat2 macam simen, simenkan tangge tanah kat tebing sungai..sekali atok aku nak g sungai pijak je tangge 2 terus meluncur ke dalam sungai..hahahhahaaha pas 2 kene marah..first time atok aku marah kat cucu dia (sedekahkan al- fatihah untuk arwah atok aku. mekasih)
banyak la bende2 jahat yang pernah aku wat...

9) Taim kecik dulu, korang suke nyanyi lagu aper?
tak ingat tajuk lagu ape...tapi mase aku darjah satu kakak aku yang ke-3 pernah ajar satu lagu omputeh..memang lagu 2 la aku nyanyi ari2..yela orang len ane pandai nyanyi aku sorang aje..korang ade??? huhuhuhu kadang2 2 aku tak ingat lirik aku bantai aje sebut papepun..dorang tatau pun...kehkehkeh
lirik die lebih kurang macam ni
its all because of you
i'm being sad n blue
u went away all my life is just a rainy day
and i love u so how much no never know.........
tak ingat lirik da

10) Korang rase korang cute tak waktu kecik2 dulu?
hohh..ikhlas cakap tak cute langsung...aku langsung x serupe dak pompuan...arwah atok aku dulu slalu gunting rambut aku kasi pendek2 sebab kate aku x pandai jage..hueeee aku jeles ngan kakak aku sebab die leh simpan rambut panjang...lau baju raye pun beli aku suar..kakak aku dapat skirt berlayer2 2 ala2 princess..citttt

11) Pernah tak ade BF/GF taim kecik2 dulu? Sape name BF/GF korang dulu tuh?
ohohhh....tak ade..tapi dulu ade r dak neh mintak biodata aku..siap upah adik aku 2 hengget ag kalo die dapat biodata aku..berusaha adik aku memakse aku tulis biodata...tapi tak hengat name die...sebab die cuma balik tme raye aje...uhukkkk...

12) Kalo korang jadik kanak-kanak balik korang nak tak?
mau.........saye sesungguhnya mahu kembali ke zaman itu...

13) Ape pesanan korang kat kanak-kanak zaman sekarang nih?
pesanan ape ye....hati2 aje la dengan teknologi sekarang...jangan salah guna pulak...hargailah zaman kanak2 korang....jangan sia2 wat benda2 tak berguna...



4 comments:

nadzirah aqilah said...

hahaha.. syok2.. yg tak bley blah korek tabung pakcik untuk sedekah.. memang yang terbaek la korg... ngeeeee...

rindu zaman kanak-kanak!!!!!!

misz sheyla said...

@nadzirah ~ huhu time 2 niat nak sedekah....sian punyer pasal sanggup wooo...dok korek tabung sambil nanges ingatkan arwah

ahsfantasy24 said...

dulu time kcik2
suke maen kwen2 n msak2.. hehe~
epy sakan..

misz sheyla said...

@ahfantasy24 ~ahah...sonok kan ,men masak2,men kawen2 pun penah..hukhuk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...