Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, December 27, 2010

Dah Boleh Right Cliks

Yuhuuuu...morning...
Assalamualaikum pada seme yang ngah bukak page ni...
Jumaat lepas misz ade tanye adakah disable right cliks pada blog misz ni menyusahkan korang seme...
 antara feedback yang misz dapat... x banyak pun..sikit je...
antaranya

I-ni 91 kate sometimes ia mmg diperlukan utk tujuan keselamatan owner blog tu sndri, cume reader susah nk open new tab,itu je kot susahnyer,.
Misz say ~ haah...misz pun ase gitu

areteacar plak kate  kdg2 perlu kdg2 x perlu.
misz say ~ 2 la misz ase pun cam 2 gak

pendapat L pulak kalu buang lg besh, senng nk bukak tab baru,, =)
misz say ~ buang eh L????? 

saisyahh kalau saye, saye akn kekalkan disable right click.
if org nk copy any tutor, buleh je highlte & Ctrl C kn. huhuhu ~
bhye sbb mber saye pnah ade org asek curik pic dye. maklumlah, org cntek. wekikikiki ~
Misz say~ auchhh, seb bek la misz ni tade la cantik sgt...tapi manis taw..uhuuuuu.....

lekatlekitgurl terpulang kalau sy nk curi artikel atau gambar kamu even kamu disable right clik pun sy blh.. so terpulang pd penilaian masing2. Bg sy.. memang sy akan tinggalkan jejak juga walau susah nk kena taip url sbb tk boleh paste kan.. tp bg org yg x suka melecehkan diri dgn benda2 cmtu.. Kat blog just tulis pendapat peribadi jer..
misz say ~ emmm tol jugak kan, kalo orang nak curi mcm2 care ade

taz terpulang kepada owner lah kan? :)


tigrismalaya susah nak kopipes link
misz say~ okey yang ni mcm menyusahkan aje

aisya depends la.. 
tapi kalau saye, xbrape suke sgt la.. sbab nak open new tab xboleh..
 actually xkesah pun.. hak owner tu sendiri kan nak letak atau x.. =)

wirda wirda rase benda tue mmg penting .
 tapi susah woo, nk bukak new tab melainkan misz buat target blank supaya auto dpt bukak new tab. so that, link pun boleh copy dengan sendiri ;)
misz say~ yang ni x pandai nak wat..ade sape nk tolong angkat tangan

nas sy pon buat... =(

kdg2 mnyushkn utk sy sendri nk buka new tab
tp utk soal new tab tu..ade blog yg bile klik ape2 link kt blognye..akn kuar new tab secra pop window tu... tp tataw cmner dorg buat..
mmmm..



kekalkn la utk kslaamatan ;')
misz say~ huhuhu 2 la pasal misz ase cam susah gak kadang2



Tengok le keperluan. Kekadang memang melecehkan tapi terpulang pade owner blog tu. Sebab blog die kan, so sukati die nak disable @ tak..



Just my 2 cent view..
Peace.. :)


ahsfantasy pndanga kite..

dlu kte pnah guna, tp x da skrg~



klw brtujuan xnk kc org copy paste, cara cam nei
ttp ley copy, kite ley highlight then tkan crtl + C..



utk mreka yg suka baca entry kte and suka guna
right click then open in a new tab, ini mmg
mnyukarkan.. ^^,


worldxplo salam..

ermm memang tak bagus ada menda tuh,,tumpang tanye right click tu ape?
misz say~ yang ni komen paling tak bley bla....hukhukhuk...tergolek2 misz bace komen worldxplo neh...hahahahahahhaahahahhahaa menceriakan pagi2 misz yang sedang kelaparan....

mekasih semua atas pandangan dan pendapat... misz dah pun remove kan disable right cliks 2..skang semua da boleh klik sesuke ati ye.... misz ase artikel2 misz tak ade lah hebat sangat kot kalo orang nak copy... tapi kalo yang nak copy 2 nampak  neh 

terpulang lah pade ati masing2..korang percaya pade karma kan??? kalo korang wat gitu t lame2 orang wat gitu pade korang balik...uhuuuuu
Dengan itu misz dengan berbesar hatinya merasmikan blog misz tanpa disable right cliks


3 comments:

jinkamen said...

salam..
yess jadi pengomen pertama...
nak komen apa erk..jap lagi la masuk balik leh?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah tak sangka entri disable right clik memberi impak besar yer.. apapun sy pun lg selesa tak disable right clik.

anda di tag
http://duniamelekitku.blogspot.com/2010/12/giveaway-eqbalzack-serba-satu.html

misz sheyla said...

@jinkamen ~ uhukkkk congrat2 jadi pengomen pertama..ehek2

@ lekat lekit ~ taw xpe...bile tengok cam ramai yang x suke ..saye da remove..mekasih kawan2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...