Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, April 14, 2011

Tutorial Buang Word Verification dan Ubah Komen Kepada Pop Up

mungkin ramai yang dah tau pasal setting ni..tapi masih ramai yang belum tahu...so just nak share dengan kamu semua terutama blogger baru supaya ubah setting komen kamu...ye kawan2..bukan ape, memudahlan viewer nak komen2... kalo yang belum ubah tu kalo nak komen mesti kuar mcm ni kan

kuar segala bagai ayat verification la ape la...kdg2 benda2 ni leceh....n kdg2 boleh sebabkan org mls nk komen...
meh kite tukar die jadi pop up  mcm ni


memudahkan semua orang ye tak???????
macam mana cara die???

Untuk  Buang Verification for Comments dengan menggunakan step ini

Dashboard > Settings > Comments > Show Word Verification Words > No

so selepas ni verification word tu dah tak de.....kemudian Buat Comment form korang sebagai Pop-up dengan menggunakan step ini

Dashboard > Settings > Comments > Comment For Placement > Pop-up window


uihhhh...senang je kan...elehhh ciput je pun penerangan...so same2 kite buat ye...

1 comment:

deena nina said...

dah jadikk ,.
thanks sebab dah tol0m budak baru belajar nihh ek ,.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...