Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, February 14, 2011

Tahukah Korang??

Adakah anda tau?

    1. Cuba tengok zip seluar anda, tertera huruf YKK..YKK bermakna Yoshida
    Kogyo Kabushibibaisha iaitu sebuah kilang membuat zip terbesar di dunia
    yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang ni..
    2. bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun.
    Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.

    3. Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar!! Coklat mampu
    merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang banyak
    mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.

    4. Kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang ni mengandungi sisik
    ikan yang telah diproses.

    5. Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan
    bukannya perasa tambahan pada makanan.

    6. Tiada satu pun jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan
    jam akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka..

    7. Kerana ketangkasan Bruce Lee..pengarah terpaksa memperlahankan
    sedikit filem yang diambil kerana terlampau laju dan pergerakan aksinya
    tidak dapat ditangkap melalui lensa kamera. Sesuatu yang agak luar biasa
    dari orang lain.

    8. Nama sebenar rama-rama (butterfly) ialah 'flutterby' .

    9. Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh.Sensor
    nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan di
    mana mangsa berada.

    10. Pakar dan doktor gigi mengesyorkanberus gigi hendaklah diletakkan
    sekurang kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman
    berterbangan ketiki anda menggunakan flush tandas.

    11. Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan dpat jawapan
    12345678987654321.

    12. Warna Biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.

    13. Tanda (#) di keyboard komputer anda sebenarnya dinamakan 'octothorp'.

    14. Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.
    15. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.
    16. Jika dikangkangkan kaki dan baring secara telentang, kita tidak akan
    tenggelam di dalam pasir jerlus.

    17. Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.

    18. Di Eropah, kebanyakan wanita Eropah tidak memakai seluar dalam
    sehingga ke tahun 1900 barulah seluar dalam diperkenalkan.
    19. Produk pertama menggunakan bar code adalah Wrigley's gum.

    20. Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap
    tahun.

    21. Mengikut statik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling
    banyak di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang berleluasa
    dan senang dibiakkan untuk makanan.

    22. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.

    23. terdapat banyak telefon di Washington D.C mengalahkan penduduk
    penduduknya.

    24. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya
    menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepas anda serta merta.
    25. Jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne
    segar, kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik semula dan turun
    kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung.

    26. Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10
    tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa(10 tahun untuk
    bahagian bibirnya sahaja)

    27. 90% dari pembaca yang membaca info ini kebanyakannya tidak tahu
    tentang fakta yang telah diberikan. Keajaiban fakta fakta sebegini dapat
    menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusykilan minda kita
    sendiri.

     28. Dan kebanyakan pembacanya membaca fakta ini semasa waktu office... Pelik bukan!



    kkekekekek!! ! Ok dah pegi buat keja kekkekek!!!



5 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

okay..alief baru tahu..menarik..tapi alief baca entry ni lepas abis kelas..hehe..pukul 530ptg..so,fakta yg last sekali tu salah..aahaha..gurau je...awak,alief nak ucapkan terima kasih kat awak sebab sudi datang jenguk dan komen kat blog alief..alief hargai stg2..dan alief dah follow kamu atas dasar persahabatan..keep iin touch k...alief jadi follower ke 325..kalau awak sudi,awak follow la alief balik..tapi,awak follow kalau awk rasa blog alief best je taw..thanx awak...selamat berekanalan dan jadi rakan blogger..

misz sheyla said...

@alief~ mekasih low follow..huhuhu eh salah ke...hahahaha awak x keje so fakta 2 x praktikal untuk kamu..hahahahaha --! xmo ngaku fakta salah....

DiaUmaiNiNaz said...

hi, salam singgah dari dinaz..baru dinaz tau yang lipas tu bole hidup tanpa kepala..huhu .

Kini baru ku tahu segalanya...!! thnks Shell..

miss ladies said...

menarik sangat laa fakta2 ni.. min siap share lg kat fb.. hehehe.. sharing is caring right.. ;)

fakta last skali tuh tak dapat nak jadikan fakta untuk mien sebab mien student, takda office.. hehehe

alepridz said...

yang no.27 ngan no.28 tu serius takleh blah... hahahaha....

http://alepcrazy.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...