Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, February 16, 2011

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA







*******************************

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.
********************************
sumber klik sini
HOH....SEBUT BRG2 N WANITA N DUIT TERINGAT HEARTBEAT... 

7 comments:

Encik Blogger said...

thank u sbb bgtau psl ni.. nk share kt blog EB ye.. nnt EB link ke sini..

scha_imal87 said...

wah..ni bgs utk bf aku...nk ciplak

nhaz hafek said...

bgs info nie. wlaupun sy xde kete lg..huhu..but bleh dgunapakai tok org len..:)

DaddyDian said...

tq for sharing this story.. follow u beb!

misz sheyla said...

@encik Blogger ~ amek la :)
@scha ~ ko xleh ciplak ok.....tak boleh selagi x hidangkan ayam golek
@nhaz hafek ~ peringatan untuk kawan2 gak :)
@daddyDian ~ mekasih follow

Qaseh dalia adelia said...

xde kete tp baru tahu ni...:D

che lan said...

kat tempat sayer da jdik da benda ceni...jahat toi pncurik ney..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...