Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, May 24, 2011

Kenapa Wanita Berpendidikan Tinggi Kahwin Lambat

pagi tadi dengar kat hot fm macam la orang punye point of view... pada pendapat aku la kenape golongan ni kahwin lambat
1 - baru abes study xkan terus nak kawen kot...kalo ko amek spm je ye r...keje 2 3 4 tahun dah boleh kawen..kalo orang abes study umor da 26 tahun, keje 2 3 tahun da jadi kertu....

2- Utang PTPTN lom abes....

3- Boypren pun ade hutang PTPTN ag....

4- Xde parents yang bertaraf dato' nak sponsor kawen

5-Mak ayah lom puas merasa wet gaji die...

6- Die lom beli kete.

7- Keje dengan gomen guna SPM punye sijil pasal apply sebelum abes study so gaji kecik

5 comments:

...:i'm ezza haniza:.... said...

mereka dah takde desire nak kawen agaknye..heeee

shiema sufian said...

mungkin sibuk mencari ilmu sampai terlupe hal kawen. tapi itu bukan shiema yea .
.... jom join bloglist shiema :)

Golden Rose said...

byk alasan wooo...pastu sibuk kumpul duit nak bli umah, keta, brg branded, nak merasa hidup bujang, xde jumpa jodoh yg sesuai, yg memahami...hmmm

Are RicH K said...

jika degree hantaran - RM8k - RM10k nego
jika master hantaran - RM12k - RM15k nego
jika phd.... >15k kot...

jika disabah ada degree RM15k - nego..

tidak termasuk lain2 persiapan seperti pelamin kenduri kendara, kos luar jangka etc...

so pkir2kanlah kepada para wanita.. lelaki bnyk utang perlu ditanggung.. jgn smpai kawen pun nak berhutang...

mencari kesempurnaan adalah sesuatu y mustahil.. ahahaha.. terimalah seadanya..

pnjang lak komen ngarut nie..

JayBon said...

tu lah. kesian kan pompuan zmn skrg. tp takut jugak. bila kita kerepot. anak br masuk tadika.uhuk3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...