Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Saturday, January 8, 2011

Tutorial Sticky Post

hukhukhuk.....
tutorial ni khas untuk housemate yang bernama citah
tiba2 ase cam pandai lak kan wat tutorial segala....aicecehhhh...alaa ilmu patut kongsi2 ye tak???

Mula2 utk kita type macam biasa entry yang kita nak 2...
contoh


da siap type n3 publish macam biasa....


lepas 2 view blog, entry akan publish macam biasa, kemudian pergi ke DASHBOARD klik DESIGN


lepas tu dia akan keluar macam kat bawah ni
1.klik Posting
2. klik edit post
3. edit post n3 yang kita nak buat sebagai sticky post 2 tadi


dia akan keluar macam ni


klik pada post option
lepas 2 dekat post date and time tu klik pada set date and time

bila dah klik ubah tarikh dekat situ... contoh macam misz wat sticky post sampai 31 januari 2011 misz letak situ tarikh 1/31/11 time plak misz letak 11.59 PM


cam tu aje...senang kan???? 





12 comments:

Miecyber said...

Nice tutorial...thanks..

Israel gunakan burung hering sebagai pengintip

misz sheyla said...

@ miecyber - thanks... sharing is caring :)

citah bukan mazid said...

hikhik!TQ banyak2!sangat2 membantu laah!

citah bukan mazid said...

ala,,,xtau lah nape kite wat xboleyh...yg lepas publish komen, then g design, then edit post tuh kan.

bile tekan post option xade plak yg keluar set date and time tuh.huhu~

misz sheyla said...

@ citah ~ tak boleh ke??? aiyarkkk...nape x kuar ea???? aishhh xpe2 t kite tnye org2 pakar......t kite gtaw

Tuan-Belog said...

thanx for this tutorial....

Telaga Putih said...

yeah tau da..
syg cik sheyla lebey! :D
tq3!!

misz sheyla said...

@telaga Putih~ sila belanja okeh

Telaga Putih said...

dok ngepow org jek tau! dush3!!

misz sheyla said...

@telaga putih~ hiyahhh...yahhhh...huhu dapat elak..ane lak pow...mintak je..huhu

Telaga Putih said...

sy tumbuk 3x.. awk elak skali.. means lg 2x xdpt elak.. buuu~ hahahhaha :D

Telaga Putih said...

pdn muka kena tag >>> http://telagaputihworks.blogspot.com/2011/04/giveaway-nisachoc-zulfoto.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...