Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, January 11, 2011

Al Fatihah Buat Elidia Haslina

Pagi ni dalam pukul 3 henpon berbunyi2...aku terkejut tengok kawan aku kol...
aku tak berani jawab sebab aku dah boleh agak ape yang dia nak cakap....
lepas 2 dia msg aku x bukak msg 2 coz aku takut ape yang aku fikir 2 betul...
badan aku memang menggeletar time 2 
pagi tadi dalam kol 7.15 baru aku berani bukak msg 2...

"Salam..sahabat kite Elidia Halina (Elly)
telah meninggal dunia..Al-Fatihah untuk beliau 
amin"

aku memang dah agak berita tu..sebab kawan aku memang tengah sakit sekarang..dia ada ketumbuhan dalam perut....dah dibedah....da wat rawatan kimoterapi kalau tak salah..selepas rawatan badan dia lemah...
aku tak pasti , tapi aku rasa "arwah" akan dibedah sekali lagi tapi xleh sebab darah tak cukup...
akak dia pernah post kat fb mohon kerjasama derma darah coz darah jenis B x cukup....

masa kat spital dia slalu online... die cakap kalau dia dah sihat die nak g klcc lagi... nak jalan2
aku sgt sedih....
sebab 2 kenangan aku ngan dia,
 dulu lepas abes study aku ngan dia merempat kat rumah kawan aku... 
3 hari cari kerja area kat situ....tak jumpe, aku tumpang lak umah ayah saudara aku...
3 hari duk lepak kat rumah ayah saudara aku kat Taman Melati tapi kitorang x cari keje pun..jalan je lebih...aku ngan dia xtaw jalan kl...xtau area kl kitorang main redah aje...g klcc, g pasar seni, g mcm2 tempat...asalkan ingat jalan balik nak g LRT 2...
kawan aku kate mak dia pesan duduk rumah orang jangan lebih pada 3 hari...

aku tau ajal maut di tangan tuhan..aku redha dengan pemergian dia....
tapi aku harap sangat orang kat luar 2 dan aku skali jangan la takut nak derma darah 2...
at least kita boleh selamatkan nyawa...

Sedekah kan Al Fatihah buat sahabat saya Elidia Haslina
Terima Kasih



4 comments:

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Alfatihah.. muge die tergolong dalam golongan orang yang beriman.. amin..

LurvelyAmiera said...

Al-fatihah tuk arwah...

cerita-gadis-ini said...

alfatihah utk arwah kawan awk..sm2la kite doa smoga rohnya ditempatkan dikalanagan org2 beriman..aminnn

misz sheyla said...

amin...thanks pada yang mendoakan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...