Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, May 8, 2014

30 Weeks ~ Check up KKIA


Tadi check up ..Alhamdulillah HB dah naik 12... yahuuuuuuu
berat makin bertambah ....lagi 2 kilo naik... boooooooo sama itu penimbang
aku syak penimbang kat klinik tu rosak...
cek perut ape semua, 

Nurse tegur kaki bengkak..awak banyak drive ke??? eh tak de lah nurse..bukan saya drive pun...tapi saya la tukang tekan break kereta tiap kali husband drive.....nak2 kalau lalu selekoh...2 2 belah kaki tekan break...dah nak haus dah lantai kete tu.... T__T

Nurse tekan2 perut cari kepala baby, sebab nak dengar heartbeat...
Nurse kata berat baby lebih kurang 2 kilo...
dia ukur guna tangan je ok...
satu tapak tangan makna 1 kilo, katanya....
aku angguk je la...
perut aku mungkin dah besar lagi sikit kot...sebab semalam aku lalu tepi mesin basuh rumah tu muat lagi...hari ni lalu dah tak muat...kena adjust betul2 baru boleh lalu..
semalam baju aku sehelai pun dah ketat sikit kat perut...kena beli yang lain ni
makan makin selera... baru lepas cuci tangan tak sampai 5 minit , aku dah lapar balik... T__T
aiskrim dah jadi kewajipan setiap hari...
nak2 cuaca tengah panas sekarang
minggu depan kena g klinik lagi...
jumpa doktor dengan pakat zat makanan pulak...



10 comments:

permatabiru said...

take care tak lama dah tu

Ain Eddihar said...

Assalamualaikum kak .. Alhamdulillah tahinah dah 30 weeksa . kita baru 24 weeks :D

huhu . . ohh ya yang pasal losyen tu . . tak panas . . kita amek yang dingin dingin gitu . . kita tak bubuh banyak sebb kita tak tahan sejuk sangat . xD

Ain Eddihar said...

http://aineddihar.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

Assalamualaikum . kita ada tag awak :)

Ain Eddihar said...

http://aineddihar.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

Assalamualaikum . kita ada tag awak :)

Ain Eddihar said...

http://aineddihar.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

Assalamualaikum . kita ada tag awak :)

Hafiza AizZawa said...

tak lama dah tu sheyla.. semoga sheyla dan baby sihat2 selalu...

Zura Lee said...

wahaahahaahah, zura pun slalu gak brek kaki ni setiap kali hubby bawak laju giler.. mmg otomatik kan kaki kita nak brek pdhal masa tu kita tk drive... entry sheyla buat zura gelak sorang2...

NaZiRaH @ Ezyra said...

pernah juga dalam masa 2 minggu naik 2 kilo, tak tahu makan apa yang naik macam tu, nurse warning kalau lepas ni naik juga kena minum air gula, nasib la next check up berat naik ikut yg sepatutnya..now dah 35weeks,..;)

Lyaa Suriany said...

Lame xmnyinggah.

Xpe mkn je dlu. Nnti dh msk 34 35. Seleta krg sikit dh.

nik ros said...

tak pe.mkn tuk 2 org.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...