Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, May 21, 2014

Cara Bedung Baby baru lahir


Kemungkinan besar aku akan berpantang sekejap dekat Selangor , sebelum balik ke pahang
untuk newbie mcm aku ni ,comfirm2 la tak reti nak bedung ke ape...tadi aku google keluar la gambar ni...
so aku nak share dengan korang semua, disamping boleh jadi rujukan untuk aku jugak...
bila google sebenarnya banyak cara yang diajar...tapi kita ambil mana yang mudah je la ye...
sebenarnye apa fungsi bedung ni ye??? dulu makcik2 kat kampung kate kalau tak bedung jalan kengkang...betul ke???



5 comments:

Nursaila Norman said...

betul..mcm Ibu saila dia wajib bedungkan baby,supaya kaki lurus..jln pun cantik..kalau x bedung nnt jln kengkang..lg2 kalau org pmpuan..x cantik kan kalau jln kengkang..huhu! baby x suka mcm mana pun, panas mcm mana pun, tetap kena bedung :)

Cik Itah@RRP said...

salam. thanks share

Khairul Bariah said...

salam, kalau tak bedung pun takde jugak kengkang baby tu...cuma baby akan mudah terkejut waktu tidur bila tak dibedungkan.
anak2 akak dulu tak suka dibedung, kecuali tido baru akak akan bedungkan dia.
budak2 skrg dh lain dr budak dulu :)

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

Sylarius Yusof said...

Pasal kaki kengkang sebab tak kena bedung tu betul jugak kot. Sebab ada cousin saya tak dapat nak masuk polis sebab tangan tak kena bedung. Tak dapat nak straight kan tangan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...