Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, August 10, 2011

Main Bunga Api

kadang-kadang bila dengar kawan-kawan cerita pasal puasa dorang rasa macam eee bestnye la..mane tak nya sehari puasa dapat seringgit..perghhhhh..kalo 30 hari mau dapat 30 ringgit..dulu masa kecik-kecik duit kalau aku ada 10 ringgit aku rasa dah tahap donald trump time tu...aku boleh beli apa yang aku suka..kawan pun suka dekat..tapi mak n abah aku xde pun offer duit raya.. kalau kau puasa kau dapat pahala, kalau tak puasa dosa besr, esok mati masuk api neraka... =,=''....

tapi yang x bestnye bila aku x puase secara automatik abang aku akan singkirkan nama aku dalam senarai main bunga api pada malam hari selepas dia balik solat terawih..so aku cuma mampu tengok kakak n adik-adik aku yang lain main bunga api tanpa bantahan...guna air mata pun x jalan dengan abang aku...so kalau time x puase tu aku cuma boleh main sisa2 bunga api kakak aku aje la...perasaan die sangat loser ko tau...bila aku belum abis pusing2 bunga api tu sambil nyanyi lagu selamat hari raya bunga api dah abes... maka aku akan naik rumah dengan hari yang kecewa......

main bunga api adalah kenikmatan yang tak terhingga aku rasa, lepas abes main, abang aku start bakar mercun..pas tu ade la jiran2 duk sahut..malam tu kompem duk berlawan bunyi,

kadang-kadang rindu dengan zaman dulu..dulu puasa first lagi abang aku dah beli siap2 pelita dan tiap2 malam pasang kat pagar..kakak n adik -adik aku akan duduk luar rumah tunggu abang aku balik solat terawih untuk main mercun... skang zaman tu dah tadek..abang aku pun dah x beli lagi bunga api, mercun bawang, mercun bola, mercun katak etc.... huwuwuwuwuwuuuu..



1 comment:

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...