Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, November 2, 2011

Tong Gas - Bahaye wooo kalau dah expired

Assalamualaikum semua!!!!!!jawab tau... 


semua tau kan tong gas tu macam mane rupe die???? bagi yang tak tahu meh kakakmu ini tepek kan sekeping gambar 

yeee adik-adik..inilah rupa tong gas tersebut...

ramai tau rupe die..tapi tak ramai yang tau tong gas ni ade tarikh luput.... ingat makanan aje ke yg ade expired2 ni... tong gas pun ade tau...oleh kerana itu adalah menjadi sangat bahaya jika kita menggunakan tong gas yang dah expired..silap hari bulan mau malatopssss...... mintak dijauhkan la...

Selinder gas yang dah expired tidak selamat diguna dan boleh menyebabkan accident. So hati-hati bila menerima selinder gas dari penjual gas. 
Di sini caranya bagaimana memeriksa selinder gas LPG 
Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut; 
A , B , C atau D diikuti dua digit, contohnya D06. 
Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun 
A utk March ( Suku pertama ), 
B utk June (Suku kedua ), 
C utk Sept ( Suku ketiga ) 
D utk December ( Suku keempat ). 
2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan 
Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006. 
Kongsi message ini dengan rakan-rakan anda. Ia mungkin dapat menimbulkan kesedaran dan menyelamatkan nyawa. 

okeh??? faham tak anak2??? sebarkan lah bagi semua orang tau..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...