Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, November 2, 2011

Day Two& 3 @ Sabah

Hari kedua berada si sabah setelah sesi melantak semalam ...walaupun dah sedia maklum bahawa sabah ngan sarawak cepat nampak matahari tapi aku tetap teruja bila bangun kol 6.30 pagi dah cerah gile2...anda semua kena bersedia kerana entry ni agak panjang sebab malas nak buat part lain dah 


breakfast dengan segala macam makanan dan kopi!!!!!! sangat suka minum kopi!!!! agak jakun memula dengan benda alah ni...akhirnya da terer brew coffee sendiri...amek sekeping gambar ni aje sebab xnak orang kate jakun....
*yeke amek sekeping aje??? meh henpon tengok!!!!* 
okey jakun (-,-!) *sambil sorok enpon dalam poket beg*

Lunch time!!! bila makanan banyak perut pun jadi tamak dan badan melayang-layang ke udara

 
die punye pencuci mulut sangat best!!!!! terbaik
kalo makan kompem cair

aiskrimmmm!!!!!!! kting....kting.....kting..... aiskrimm!!!!!
lepas makan sambung KERJA!!!!!!!!!!!!!!
************************************************************************
oleh kerana masa lawatan sangat2 singkat jadi haruslah menggunakan segala masa yang ada tanpa ragu2

dekat salah sebuah kedai yang jual segala benda perhiasan...yang korang tengok kakak2 ni menunduk aje dorang bukan malu okeh..dorang tengah buat gelang mutiara...aitcehhh kate sabah

pasar tepi hotel... bukak dari pukul 5 sampai pukul 12 lebih kurang la... kalau korang nak shopping better shopping sini...kalau keronsang mutiara tu lebih murah beli dekat sini.. berbanding pasar filipine<--- betul ke eja?? 

pasar ikan masin... depan sikit dari hotel

**********************************************************************************
malam sebelum makan *ade orang belanje ye ye.........* g jalan2 dulu pasal waktu makan masih lambat lagi..so kami punye pemandu pelancong juga staff PPS bawak naik bukit bendera..selame ni aku ingat bukit bendera ade kat penang aje....

 
 ingatkan duduk kat atas tu die tunjuk laut..rupanya tunjuk bandar KK =,=''
boleh la kan dari xde....
mencapap sekali.....thihihi
 masa nak balik lalu kat masjid... tak tahu ape nama masjid ni tapi die cam dalam air la...

taman awam teluk likas....tempat yang banyak tikus...aiiiiiiiiiiiiiiiiiii menakutkan....

lobster yang sangat besar

konon memilih udang..padahal dah siap makan ni.... 

yang join makan-makan pade malam tersebut.... kabur je gambar....tak nak letak yg clear...bluerkkkkk!!!!!!!
ohh...mekasih datin pasal belanja kami...yeayy!!! makan free...moga murah rezeki..amin


sayur ape xtau...

yang ni sedap..nama x tau

udang besar punye!!!!

bese kalo kat kl udang ni memang aku ase paling besar...hahaha

 
ketam =,='' kecur air liur aku woiii 



udang mentadak katanya...x pasti kenapa habitat die di dalam botol..haha



owh......ingatkan nak buat satu entry aje..tapi malas jugak lagi...aiyayaaiiii....xpe la...takat ni aje la...
chalooow






6 comments:

HyRoSSa aNniE said...

so aku wangi sbb aku komen kannn... wek wek wek~~

hoit...asyek malas je bile nak habes kannn...ko saje nak wat aku nanges tgk entry ni...len kali tolong laaa hajak aku lau gi sabah...tolong la tolong laaaaaa...hikhikhik =p

starzieti said...

bestnye g sabah. mahalnye lobster tuh. -.-

misz sheyla said...

@hyrossa~ penat la nk type2..nk edit2 bagai... x edit t x cantik...bhahahaha..nk hekot g sabah meh pindah cpk la...hahaha

@starzieti~ best...tapi jap je... lobster itu sememangnye mahal...tapi kite x mkn yg tu kot...hahaha mkn yg tecik sikit =,=''

scha_imal87 said...

nk g muntah seafood boley la g sane..

HyRoSSa aNniE said...

cepat wat surat tarik aku gi cpk...aku on je...ahahaha

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...