Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, November 17, 2011

Cita - cita korang???


korang tau tak ape yang aku paling tak suke mase sekolah rendah. tiap-tiap awal tahun mesti dapat guru kelas yang baru. setiap kali tu jugak la kena bangun nak kenalkan nama sorang-sorang kat cikgu.. sorang-sorang berdiri bagitau cikgu nama, duduk kat mane dan cita-cita nak jadi ape?

arghhhhhhh cita-cita???? benda tu la yang selalu aku kena fikir. kadang-kadang tu dah nak sampai turn aku pun aku lom fikir cita-cita lagi.. cita-cita paling mudah aku nak jadi cikgu..cita-cita aku dalam satu tahun tu ada la dalam 7,8,9,10,..............59 kali berubah.

kalau darjah 1 darjah 2 ape sangat la cita-cita yang ko tau kan??? setakat nak jadi cikgu, doktor, polis trafik * sebab tengok roda-roda kuala lumpur* jadi ustazah =,= , jadi penyanyi, jadi pelakon tu aje yang tau. kalau ko sebut nak jadi engineer tu memang tak la kan... kami kan darjah 1 lagi mane tau engineer tu ape... apetah lagi pilot ..kapal terbang pun jarang tengok , kalau nampak atas langit tu terus kagum... kalau time2 askar training ngan jet tu berlari tepi tingkap nak tengok... tu mase darjah 1 ngan 2 la.. naik darjah 4 kalau ade jet lalu atas bumbung sekolah wat2 tak tahu..takut kawan label jakun ..padahal hati meronta-ronta nak tengok kan ..

kadang-kadang  kelakar lak bila ingat balik cita-cita aku ngan dak -dak kelas..masa tu semua tak matang lagi... kawan aku nak jadi penyanyi bila cikgu suruh nyanyi tersipu2.... 

meh aku listkan senarai cita-cita aku dari kecik..tapi tak ikut turutan la kan... mane la aku nak ingat..tapi aku ingat la aku nk jadi ape time tu


aku pernah bercita-cita nk jadi pramugari ko tau...sebab seksi Onion Emoticons

cita-cita ni mendominasi aku setiap tahun sebab aku malas nk fikir kalau cikgu tanye...paling senang..agpun aku rasa cikgu paling best sebab kalau cuti sekolah die pun cuti...Onion Icon


jadi bos... selalu tengok drama orang kaye-kaye jadi bos, boleh marah orang sesuka hati...boleh sign-sign semua dokumenOnion Emoticon Set


askar ....miahahahha sebab dulu2 masa aku kecik askar selalu masuk hutan dekat kampung aku..dorang training ke ape..pas tu selalu main angkat2 budak2 kecik Onion Icons.* blush*Onion Emoticons
pas tu baju dorang sangat smart ..tambah celoreng-celoreng ag.... 


doktor.... haipppp!!!!! kuang aja gelak2 ..ok ape...cita-cita okOnion Emoticons aku nak bantu orang sakit

penyanyi sebab siti glamour..leh masuk tb hari-hari...time raye ramai orang datang umahOnion Icons

polis trafik sebab tengok roda-roda kotaraye...best ooo time tu....Onion Emoticons
ni cita-cita aku mase tengok sukan ape ntah..olimpik ke ape mase aku kecik2 dulu.... Onion Icons


jururawat =,= sedar diri x mampu nk jadi doktor

pakar it pasal aku duk dalam kelas it MSN Onion Emoticons



akauntan ..sebab aku study amek ni.... MSN Onion Icons

skang

MSN Onion Icons


T_________________T
nanges bawah meja





5 comments:

naf. said...

haha zaman dulu2 memang byk btul simpan angan2 nak jadi ape.btw, pls vote me here.tq:)

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/11/dear-pembacaboleh-tolong-saya-tak.html

scha_imal87 said...

ko paling sesuai jd askar kt opis kite ni..miaahahahhaa

cikpuanrosliana said...

asal ko nanges bwh meja wey???

HyRoSSa aNniE said...

meh la kau join ko nanges bawah meja...tapi kalo nak tawuk...sbb dulu2...mase kecik2...aku dgr kate kerani tu best...org dolu2 lau ank jd kerani mcm dah jadi pm malaysia kannn...so aku tertipuuuu ngan cite2 dlm tv...so aku panah nak jadik kerani...

n skrg????

so aku nak nages kuat2...nape dlm bnyk2...tu yg menjadik???

muahahahaha

Hamba Allah said...

Sy punye cita2 banyak ..... pensyarah,penulis,guru,jururawat,usahawan...bnyk lgii :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...