Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, November 15, 2011

Biodata zaman hingus2 dulu


ada bagus ka ini hari kawan-kawan? sebenarnya dah 2 3 hari aku nak pos entry ini tapi sebab kebizian yang melanda diri maka entry ini terpakse ku jerukkan bersama entry-entry lain. sape yang pernah lalui kehidupan tanpa fesbuk maka tau lah ape yang bakal aku bebel kan ni. kalau budak-budak zaman sekarang baca entry aku ni ketahuilah kamu bahawa zaman kanak-kanak kamu lah yang paling tidak menyeronotkannye pun...hahahaa biodata ni dulu memang pemes la diantara senior dan junior antara abang angkat dan adik angkat antara orang yang nak pasang jarum. 

dulu kalau nak berkenalan ko kena bagi surat kat orang dah tentu-tentu biodata ko pun ade sekali dalam surat ko kan...jangan tipu la yang geleng-geleng kepala tu. tapi aku x pernah buat la mcm tu, sebab dulu-dulu aku mane kenal erti lelaki dan perempuan, mane kenal erti cintan cintun, tapi aku tak terkecuali la dari menulis biodata ni..



biodata ni kalau tak kreatif bukan perempuan namenye.. dulu-dulu tulis biodata pun boleh buat ko pening macam nak selesaikan masalah add math. nak pikirkan corak-corak nak pikirkan simetri yang bakal ko lukis. 

aku paling elergi bab tanye makan dan minuman kegemaran. eh... aku tak tahulah aku suke makan ape.. aku makan aje pape kot. tolak batu ngan kayu ngan daun2 je kot.. tapi aku tulis aje la nasi ayam sebab tu je yang aku rase paling urban masa tu, dah tu takkan aku nak tulis suke makan tempoyak kot.. sangat kekampungan. minuman pulak Milo, yang ni memang betul aku  minat time tu, pasal kat umah aku cuma ada kopi dan teh, sekali-sekali abah aku beli Milo, maka bila ada Milo tu terus aku rase berada dikalangan golongan elit. Onion Icons

artis paling minat pun retis tempatan aje, aku minat banyak time tu, mase tu New boyz tengah top, suare sengau2 tomok tu berjaya cairkan hati budak2 sekolah macam aku ni +,+ tapi xkan aku nk tulis tomok lak kan.. dalam buku tu penuh ngan name new boyz orang lain dah cop awal-awal lagi terpakse aku letak name lain.

dulu aku suke kaler pink ala-ala dalam kaler luna tu..Onion Emoticonsaku memang berkenan sangat dengan pink tu tapi sebab pink ni adalah kaler untuk perempuan-perempuan ayu maka terpakse la aku pilih kaler biru sebagai warne peberet untuk aku tulis dalam biodata...kalo tulis pink karang ade lak mulut " eh ko minat pink ke? perempuan nye ko ni kan!" abes ko ingat aku laki ke? walaupun aku lasak suke panjat pokok, suke mandi sungai, suke masuk hutan tapi hati pink ape.. sampai last2 aku jadi betul2 x minat sangat dengan kaler pink la..

hobi???? seyesli dalam biodata banyak aku tulis men badminton, walaupun hakikatnye raket pun tak ade kat rumah aku time tu...  walaupun petang-petang aku ngan kawan-kawan aku main baling seliper, baling tin lawan ngan dak-dak laki kat kampung aku tapi aku tetap tulis main badminton. tapi bile da form 4 hobi aku dah berubah..sebab aku duk kelas it maka  hobi aku tulis melayari internet.. perghhh baru nampak celik it...dulu2 mane kenal lagi ngan pendrive ni dulu disket aje.. kalo boleh nak g mane2 aku letak disket tu kat file yang clear tu bagi orang nampak ... kan..kagum gile time tu ... bile dah kenal erti pendrive maka pendrive tersbut aku gantung di leher bagi menampakkan aku ni celik komputer..MSN Onion Icons

Sahabat baik aku pulak time tu adalah sahabat-sahabat yang tidak akan menyisihkan aku bila ada rahsie or ade gosip2 terbaru, maka dia adalah sahabat paling baik... dan jugak yang bekap aku time aku gaduh2...bhahahahahaha dak jubedah tu die mak sedare aku semenanye same umo... samseng ooo...muke leh tahan cantik chinese look sikit , suke cari gaduh, sebab aku berkawan ngan die walopon aku takut tapi aku buat2 berani gadoh ngan orang.. bhahaha gadoh sikit nak jumpe kat tandas, gaduh je ajak jumpe kat tandas. Onion Emoticons xde tempat lain yang strategik time tu T__T

panjangnye la entry syok sendiri ni kan... bhahahah pedulik la aku kalo korang tak bace pun yang penting aku baca...

8 comments:

ieyza afieyna said...

hehe... penah jugak.. ;)

Cik tikah said...

dulu masa skola rendah selalu kawan kawan selalu mntk biodata. suka! hihi..

misz sheyla said...

@ieyza~ hahaa... kompem seme penah...lelaki ke pompuan same je dulu...

@cik tikah ~ kan...hahahah skolah menengah pun mintak ag ape.. :)

HyRoSSa aNniE said...

aku pon penah gakkk...siap beli buku khas nak suh kengkawan tulis...ahahaha...n plg tak bleyh blah lau kengkawan suh tulis berminggu2 buku tu kat tangan aku sbb nak pikio nak wat corak plg kretip...hehehe...plus...siap gunting2 gamba n tampal...bajet muke paling comel la dlm gamba tu sbb bile kengkawan len tgk baru tawuk yg aku comel...muahahahah =p

poyo nye aku.... =D

misz sheyla said...

@hyrossa~ ye....same r weh...bhahahhaha klaka lak aku ase zaman kanak2 dulu....

Penggemar Coklat said...

hakhakhak..

pernah mengalami pada jaman2x hingusan dulu kala XD

Syahbinar Shuib said...

yess! setuju dgn entry ni, tingat balik zaman kanak2 dulu :D

misz sheyla said...

@Pengemar coklat~ majoriti semua pernah buat ni hehehe

@syahbinar ~ kan... rindu zaman kanak2..huwuwuwu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...