Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, April 23, 2013

Dasar mak ayah tak pandai jaga anak!!!!!


Aku cukup menyampah kalau anak buat salah then masyarakat mula menyalahkan mak ayah dalam hal tersebut....
hoih...mungkin ada sesetengah perkara ko boleh salahkan mak ayah...
tapi ko ingat ade ke mak ayah dalam dunia ni yang nak anak dia jadi jahat...
tak ade beb...
walaupun mak ayah korang bagi pendidikan yang baik pada korang , tapi pemikiran korang tu ,korang aje yang boleh kawal...

tak payah cerita pasal orang la..tengok diri masing2 masa kecik dulu...
mak ayah ko kate jangan mandi sungai...
ape yang ko buat?? curi2 keluar jugak kan mandi sungai...
ohh sebelum tu , sebab aku ni duduk kampung so contohnya agak kekampungan la kan...
kalau budak2 sekarang dah tak boleh buat contoh mandi sungai..
kena buat contoh main Ipad, main facebook, main iphone... serius tak de life dan thrill.....
sambung balik pada contoh....
mak ko kate jangan panjat pokok ko tu perempuan.....
tapi tetap korang panjat, bila mak ko balik rumah cepat2 turun pokok dan pura2 pegang galah jolok buah rambutan..
bila bapak ko pesan jangan amek lagi buah rambutan tu , muda lagi katenye...
dalam2 korang tak de perasaan nak makan rambutan muda terus rasa nak makan...
makanya bila bapak tak de rumah , terus korang memanjat pokok dan makan rambutan muda....kaedahnya....

mak bapak pesan bawak motor jangan laju...
tapi bila korang bawak motor ramai2 tanpa sedar korang akan bawak laju2 kan...
betul tak betul tak...

ni cuma pendapat aku la...mak ayah tak patut disalahkan 100% bila anak tu sendiri dah ada otak..cukup sifat untuk buat pilihan.... 

akhir kata jangan la merempit....dan membuli, dan mencuri...


ni polis tahan, bukan nak mintak korang buat high five





5 comments:

Syazana Zainn said...

betul tu kadang2 ibu bapa dah puas mengajar tp anak yg tak mau dgr -_-

misz sheyla said...

@syazana ~ yup..setuju2

qemaishak said...

Cabaran getir nak didik anak2 sekarang ni..

.::: Princess MOMOY :::. said...

sian pada mak ayah =(

tenku butang said...

yup.. betui2.. apa2 sikit slh mak ayah.. walhal anak 2 sendiri cpt tpengaruh .. opsss..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...