Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, July 15, 2011

Naik LRT guna sogo card boleh dapat Diskaun ....

semalam aku balik dari sogo ade sorang amoi antara aku ngan kawan aku......
mase tu dah kat LRT da... kebetulan kitorang guna TnG aje..then aku touch n go..sekali amoi tu touch kat scanner sebelah aku...gosok2 tak leh terus ke belakang aku gosok2 lagi.... 
then membe aku pelik, asal la amoi ni gosok sogo card bukan tng punye card...pas tu dah beria tenyeh baru amoi tu perasan rupenye die tenyeh sogo card...

aku ngan kawan aku berlalu sambil gelak2, tapi xde la gelak depan die...kan x sopan namenye tu (kalo time orang memang gelak sakan, kalo time sendiri kena diam aje dlm ati harap2 org tak tau)
ingatkan naik lrt kalau gune sogo card leh dapat diskaun cam kat sogo...
sape tak nak kan.. sogo kan tiap2 hari ade diskaun , cube kome cakap hari ape yang sogo tak wat diskaun???? jawapan die tadek..

then kebetulan lak die turun stesen yang sama...masa nak keluar tu aku saje lambat2 nak tunggu amoi tu kot2 die nk tenyeh agi sogo card..hoho kali ni die lebih hati2..seluk poket belakang..pilih2 amek kad yang betul..

pstt ** pernah sekali aku tak bawak kad TnG..aku beli tiket..pas tu aku sibuk gosok tiket kat atas scanner.. =,='' pandang kiri , kanan , orang tadek ...terus masukkan tiket

3 comments:

missy elly jaafar said...

hehehe..petang ni i gi sogo i nak try gak lah wat cam amoi tue..ti kalu dapat diskaun i bagitau..huhuhu

NURUL AINI NORAZMAN said...

hahahaha
kelakar., nasib sempat cover tak gelak dpan dia kan,.=p

misz sheyla said...

@missy elly ~ haa.sat ag kalo kite nampak amoi ngah tenyeh2 kad sogo dah tau da sape....ahahhahaa...kasi tau diskaun berape ea...

@nurul aini ~ hahaha memang xleh bla...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...