Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, June 19, 2014

36 Weeks Check up ~ Hospital serdang & KKIA


hari isnin baru ni ada appointment dengan Hospital Serdang 
dari pukul 8 pagi aku kat hospital dekat pukul 3.00 baru la jumpa doktor.... T__T
penat nye jangan cakap
dengan laparnye.... dahaganyeee....
Nak pergi 
Encik Suami teman aku sampai pukul 12 je... lepas tu die kena keje... kebosanan la aku sorang2 kat situ...
nak main game bateri hp dah xbanyak....bertabah la aku kat situ...
masuk2 bilik doctor....terus doc mintak maaf sebab lama tunggu...
lembut jekkk.. senyum sentiasa... 
ramai patient katanyeee..... 
oklah..aku pun xde la nak merungut sangat... faham sangat dah kalau dah nama Hospital Kerajaan kan...
aku nak ngamuk pun xde guna... buang masa & tenaga...

doc check buku pink aku dulu..tengok BSP pe semua....
terangkan kat aku satu2 pasal keadaan sebenar nanti macam mane..
tanya masalah pe semua
lepas tu doc tanya nak scan tak???
haruslah nak kan... 
doc suruh duduk dulu...kena tunggu turn nak scan
Alhamdulillah baby sihat..dah 2.6 kilo....doc jangka time deliver nanti berat dalam 3.2 kg...
lepas tu sehari sebelum tarikh EDD kalau belum turun tanda, doc pesan sila serah diri kat hospital...
sebab aku GDM...diorang akan induce ...tatotnyeeee..

aku suka sangat dengan doc tu..lembut...dia layan kita macam anak2 die...
nama dia pun unik Dr Wan Hamilton 
lepas scan boleh balik....
patutnye aku kna ambil sampel keputihan..tapi dah x larat aku menunggu kat spital...so aku decide buat kat KK je la

Rabunya kena pergi KKIA pulak..untuk ambil sampel keputihan
kat sini aku request uk checkup terus...
kalau tak hari ni kena g klinik lagi...dah jadi 2 3 kali kerja pulak kan...tak kuasa la mak enon
Alhamdulillah semua ok...berat ok, hb ok, urin ok....cuma keputihan banyak sangat T__T
tu je kot untuk kali ni...

lately ni malas betul nak update blog.....




9 comments:

Bitt (double IS) said...

wahh semoga dipermudahkan...alhamdulillah semoga kedua2nya sihat :)

~MommyAqilMedina~ said...

huhuhu..akak paling tak suka amik sample keputihan tu..ngilu..hihihi//semoga semuanya ok je ye dear..dan dipermudhakan segala urusan..Amin!

cik mah said...

Kejap je dah 36 weeks..xlama dha nk jumpa bby,.maknya mkn mknn berkhasiat tau..take care..lama xmenyinggah n komen2..

permatabiru said...

semoga ibu dan anak sihat selalu..

Zila Zainal said...

semoga selamat semuanya.. rest cukup2 ok.

Ecah Ecot said...

nk dekat dah tuuu...pasni xyh checkup dh..checkup sebulan sekali je bwk bby...hehe

pipie azati aziz said...

takutnye klu kne induce kan .. harap di permudahkan ye ....

#dah follow awak ^_^

Nory Zoulkefle said...

tak lama je lagi tu...
bestnyaa..

semoga dipermudahkan yer..

Azie Suhaimi said...

hi..kalau keputihan banyak kk ada bagi ubat ke utk kurangkan keputihan?

jemput ke blog saya www.aziesuhaimi.blogspot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...