Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, June 4, 2014

Teringat Zaman-zaman Study dulu



Tapi aku tak de lah sms macam ni...
kena call, kalau sms sampai ujung sem la Abah aku tak bukak SMS die...
tiap kali nak mintak duit pada abah mesti 2 3 hari tak boleh tidur, takut nak mintak punya pasal...
bila dah betul2 terdesak baru call mintak duit
ayat biasa abah aku

"nak berapa ribu???"

pedih oiiiiiiii...

tapi pape pun abah aku still bagi duit belanja, idok la beribu abah aku anto...tapi cukup la untuk sebulan..
skang dah kerja, tapi aku gagal hantar duit tiap2 bulan pada abah aku kat kampung T__T 
aku cuma dapat hulur tiap kali aku balik kampung je...





3 comments:

Daddy Ziyyad said...

Saya dulu masa study..seingat saya 2 kali je saya mintak duit...hihihi...sebab saya cuba berbajet sehabis mungkin...malu rasanya nak mintak..hihi...

Cubalah beri wang saguhati kat parents kita secara konsisten...sikit pun tak apa...insya allah berkat rezeki kita...mak ayah kita bukannya harapkan duit pun sebenarnya,cuma sebagai tanda ingatan kita...:)

Ps: selain baking cake..macaron...wife saya ajar juga buat pelbagai jenis talam..brownies...nasi ayam hainan...nasi arab(khabsha/mandy/hadramawt)..kuih2 mcm karipap pusing...pulut pangggang..pau..roti2 pun dia ajar.. Lauk pauk so far xde org mintak ajar..hihi...tapi if awak nak belajar,bleh cuba tanya wife saya..dia mahir buat lauk2 neg sembilan..:)

cEro said...

Dulu masa belajar pun ada kawan yg suka berjoli sakan tapi bila habis duit, terus mintak mak abah dia masukkan...

Sbg student, kena berjimat...
Berjoli mmg seronok, tp semua tu sementara je, kan?

Dah keje ni, kena laa sikit sebanyak balas budi...hehehe

Nadratul Syazwana said...

Nasib baik ayah Nad memang selalu offer :') So tak sempat nak mintak takdelah malu sgt uwuwuu kalau kita cakap ada duit pun tetap bagi jugak Alhamdulillah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...