Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, August 30, 2012

Makan itik panggang di Abdullah Chan Bangi


Hari Sabtu baru-baru ni enchik bf ajak makan itik panggang...
bile sebut itik automatik fikiran aku ni terbayang kedai cina...
bila sebut panggang terbayang aku kalau lalu kat kedai 2 cina tu die gantung-gantung itik die macam tu aje...
erkkkkk.........
aku tak tanye benda lain aku tanya halal ke??? haishhh nama pun abdullah kan, dah tentu2 la muslim...

aku pun mengikut aje la...dah orang ajak kan... dah tentu2 aku tak pernah makan itik..telut itik aku penah la makan.... 
dah....sedap katenye, harus la aku g.....

aku ni kalau g makan ngan enchik bf memang tak amek la gambau makanan bagai....
nanti orang pandang katenye...udoh henpon pun dah ghope ape...aku tak pakai semat2 phone bagai ni....phone cikai aje...jadi segala gambar adalah di gugel 100%



untuk hari tu kitorang berdua aje so kami order baby kailan sos tiram

makan kailan ni aku just ratah2 je..abes sepinggan aku makan...sebab enchik bf ku tidak makan sayur...tapi eksaited order sayur T__T ... sos dia tak rasa sos tiram yang biasa..rasa macam manis2 sikit, masin2 sikit...macam mana ea nak describe rasa sos die....die punya kailan pulak kalau korang makan kan die crunchy sikit..memang krup krap krup krap aje rase.....Harga RM 13.00

lepas tu order itik panggang...hoooyeahhhh.... enchik bf kate jangan amek small sebab tak puas...maka amek yang medium ye tuan-tuan dan puan-puan. pada aku boleh tahan la...aku bagi 4 dari 5 bintang.. kulit die rasa crispy2 sikit... daging die liat sikit dari ayam... bau die bila sampai kan bau manis2 sos.... tapi x manis pun bila makan.. yang itam2 tu bukan kicap ye kengkawan...itu sos ape ntah...cicah dengan cili yang die bagi memang mabeles..rasa terbang....bhahaha melampau tol kan...harga dia RM 30.00 untuk medium...untuk nasi putih RM 1.20 sepinggan


aku order char kuew teow... tapi yang aku makan kaler die pucat sikit dari gambar ni... rasa die sepucat kaler die... pada aku tak sedap sangat..aku bagi 2 bintang dari 5 bintang.. aku ni kalau ko sebut char kuew teow..aku akan bayangkan CKT yang dekat mali's yang dekat danau kota tu.. berkuah...tapi bila sampai2 hampa sikit la..nasib baik aku makan baby kailan sepinggan ngan itik panggang..so ckt ni aku makan sikit2 je...Harga RM 5.50...

Bandung Cincau untuk aku..dan pepsi untuk my Enchik bf... aku rasa tak perlu kot nak describe air ni..ke nak tau jugak rasa air ni??? xpe2 meh aku gitau rasa dia... rasa die manis dan lemak2 sikit... bau ros sirap dan cincau yang bersatu menimbulkan aroma yang tenang... kalau tambah ngan ice cream soda ni..perghhhhhhhhhh melayang ase....... air RM 2.50 ...untuk soft drink pulak RM 2.00

untuk korang-korang yang nak makan boleh datang ke Abdullah Chan kat bangi ni hah... alamat die ?? 
jalan medan pusat 2c, sek 9
pusat bandar baru bangi
tel num kot2 korang nak book ke ape
019-6133808
..korang boleh pergi ke website die www.mohdchan.com.my .... ni menu yang aku makan aje...aku tengok hari tu berlambak aje menu dorang..ngan udang mantis tak mantis, crispy la, butter prawn la...perghhh..teruji babe iman bila tengok gambar makan tengah2 bulan macam ni.. T__T


9 comments:

HyRoSSa NeNy said...

kalo aku tawuk ko turun bangi dating aku dh ngendap... hahaha...

misz sheyla said...

@neny~ hahahaa..aku mang selalu berlegar2 dekat area bangi n kajang..huhu

Ain Dzaya said...

ouch..yummmyy nyer makanan :">

Saya dah lama 0-0 dengan awak la :')

HyRoSSa NeNy said...

cesss...meh la singgah beraye umah bujang aku.. lalala...

btw...apsal ko berlegar sane? ko bukan dok sentul ke? eh???? hihih

HyRoSSa NeNy said...

cesss...meh la singgah beraye umah bujang aku.. lalala...

btw...apsal ko berlegar sane? ko bukan dok sentul ke? eh???? hihih

misz sheyla said...

@NENY ~ aku mang warga sentul...tapi kakak-kakak ku and adik2 ku semua berkumpul kat sane...sebab tu aku asyik lepak sane...bhahhaha... singgah beraya...muleh2..minggu depan...bhahhahaa.. tapi masak sedap2 tau...

HyRoSSa NeNy said...

aku hidang kuih raye je bule tak?? air je ribena sbb hidang air tu je pon baru dpt "kelasss ko neny"... buahahaha

misz sheyla said...

neny~ aku dok makan kuih raye...kerepek2 ade?? kerepek pun okeh la...bhahahaha ...ribena?? kelas ko neny

sal ya said...

itik sedap. dah lama tka makan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...