Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Tuesday, August 28, 2012

Mak Ayah die ok ke die peluk islam?????


kawan-kawan aku ramai yang dah tau encik ikhwan ( chenta hati ) aku non muslim...
bila aku cerita yang die dah convert ari tu, ramai gak yang tanya penerimaan mak ngan ayah die...
memang, macam-macam aku dengar kalau orang convert ni kena buang mak ayah la...
kena pulau dengan kengkawan la...kena buang family

tapi bersyukur la , benda-benda ni tak terjadi pada dia...
dugaan tu memang ada, tapi tak de lah sampai kena pulau dengan semua orang...
kawan-kawan dia dari dulu memang semua melayu....
mak saudara die dah lama convert....
abang die yang dijaga oleh mak saudara die pun convert jugak
kakak sepupu dia convert jugak...
dorang semua tak membantah dengan pilihan dia...
malah bersyukur....

mak ngan ayah die dah tau,dari dulu lagi, dari aku mula2 kenal encik bf aku..
mak ayah dia tau anak die berkawan dengan aku...
Dorang tau anak die berkawan dengan perempuan melayu (aku la tu)

dulu-dulu aku selalu risau dengan penerimaan ayah dia...
ayah dia macam tak kisah , tapi macam tak mahu anak dia convert...
yela enchik ikhwan tu anak lelaki kesayangan ...
dia takut, bila dia tak ada nanti bf aku x datang tengok dia...
aku sedih, jadi takut , bila ayah dia macam tu..
ayah die macam tak rela, tapi jugak tak menghalang ...

mak dia pulak, dari dulu sporting...
mak dia kata kalau die nak masuk islam tak apa..
abang dia pun islam..
apa-apa agama pun sama
janji hati baik dah masuk islam ikut betul2 agama nya
bila dah masuk islam jangan lupa family
jangan jijik dengan family....

bila bf aku convert dia tak bagitau mak and ayah die pun...
beberapa hari lepas tu baru dia call mak dia, bagi tau....
mak dia menangis, mak die cakap tak sangka
mak dia cakap hati dia hancur bila dengar...
tapi mak dia terima keputusan bf aku...
mak dia dah tau benda ni jadi, cuma tak sangka secepat ni...

ayah dia pulak cool aje...
ayah dia terima keputusan bf aku...

Alhamdulillah mak n ayah dia okey...
mak dia masa mula-mula aje menangis...
mak dia sangat baik dengan aku...sebelum dan selepas encik bf aku convert...
selalu pesan kat encik bf jangan gadoh2 dengan aku...

lepas tu bf aku balik jb cuti jumpe mak ayah n family dia...
kali ni dia balik selepas bergelar muslim...
aku happy bila dia cakap dia solat kat umah mak dia...
pas tu masa encik bf aku nak balik dorang bergambar
mak dia sibuk cari tudung nak bergambar
pas tu dia pakaikan kopiah kat ayah dia...

Alhamdulillah mak n ayah dia okey bila dia dah convert..
hubungan dorang langsung tak terjejas, 
malah lebih baik lagi...

3 comments:

MisS BubBLe said...

bf tuh agama mne sebelum ni?

HyRoSSa NeNy said...

Insyaallah... benda yg baik Allah SWT akan permudahkan... =)

kalau yg ade rintangan sikit2 tu sebenarnya tanda Allah sayang... n nak bagi kite kuat kan...

misz sheyla said...

@neny ~ itulh...insyaallah.....thanks wei

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...