Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, February 27, 2014

kencing kotor ketika pregnant


kebiasaannya check up kat KKIA aku terpaksa buat urin test sendiri guna strip yang disediakan...
kita mana la pandai sangat kan.... tengok mcm tak ada perubahan so aku assume kencing aku ok....
tapi semalam perut aku betul2 sakit kat bahagian bawah....dengan pinggangnye sakit
untuk first time pregnant macam aku ni terpaksa la panik sorang2 kenapa ni
kenapa ni....


balik kerja cerita dekat husband, terus ke klinik As-salam seksyen 7
OTW klinik call klinik siap2 tanya doktor mana yang ada
kebetulan ada doktor Rosma, ...
sampai kat klinik kebetulan doktor tu dah nak balik....
lepas register terus masuk bilik rawatan...(xpayah ambik number)
doktor sanggup tunggu kejap T__T (terharu)
cerita2 problem semua, doktor suruh aku buat urin test
pas tu doktor kate kencing kotor....
bagi ubat lawas kencing....
tapi kite takut nak makan T__T
rasa macam semua jenis ubat tak nak makan boleh???

tapi biasa aku kena kencing kotor ,bila kita buang air kecik rasa macam tak puas macam tu kan...
tapi yang ni xde..aku cume rasa sakit perut.....
mummy2 lain pernah ade pengalaman macam ni...
minum air dah lebih 2 Liter setiap hari ni.....
kena gak kencing kotor...





8 comments:

Suhaila Zahari said...

Dlu masa pregnant pernah jugak kencing kotor.2,3 kali jugak.Kdg2 takut nak buat urine test,nanti dpt result kencing kotor lagi..uwaa...
Satu jela tips,minum air barli..InsyaAllah,akan pulih. ;)

Nastyna said...

owh I pun selalu gak sakit area pinggang especially kalau I jalan laju2, tapi setiap kali I buat check up kencing sumer doctor cakap ok jer, tak der pulak masalah kencing kotor, tapi doctor bagitau yang sometimes baby position tu kadang2 buat kita cramp tang pinggang, belakang semua tu.

Kisah Nenot said...

semoga semuanya ok ya :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak.. semoga cepat sembuh ya.. sheila pun cuak gak ni.. sebab dah puasa 8 hari. risau kencing tak lawas sebab jarang minum air

Fifi Nadhrah said...

selalu fifi kalau ambil air kencing.. ambil yang tengah.. kalau ambil awal.. ade kemungkinan dapat kencing kotor sebab ade kuman dan bakteria kat saluran tu.. bia kencing mule2 tolak cuci semue dulu baru la tadah yang tengah.. inshaAllah ok..

Zura Lee said...

slalu gk dgr psal masalah kencing kotor masa preggy..setakat dh ngndg dua org anak ni, zura blm pernah kena kencing kotor ms preggy, tp prnh kena time bkn pregnen..biasanye sbb zura suka tahan kencing..haahahaah

shasha yacob said...

xda pengalaman lagi sebab baru nak meningkat remaja. hahaha. mama selalu cerita kalau org mengandung digalakkan sangat minum susu . :)

(●*∩_∩*●) said...

Sue kena kencing kotor..tp xsakit time kencing...cume bile sample air kencing hantar kat lab, die detect kencing kotor...huhu.puas dah minum air masak bnyak2 n minum air bali tp still jugak mcm tu...next week checkup, xsabar nak tgok result kencing kotor ni.hehe

Gud luck sheyla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...