Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, February 6, 2014

Alhamdulillah lepas sudah Trimester pertama


Sebenarnya aku tak tahu nak karang ayat macam mana....zaman mengarang karangan dah lama berlalu...
dah lama tak update blog rasa kekok pulak...
nak tulis ayat elok-elok sikit pun kekok
nak bahasakan diri saya or akak dalam blog ni pun kekok..
nak buat macam mana kite biasa guna ayat rempit-rempit
tak biasa dah guna bahasa baku ni weh

Alhamdulillah aku dah melepasi trimester yang pertama, sekarang dah 4 bulan dah
mula2 aku tak bagi tau sape2 pun sebenarnya pasal ni..
adik beradik aku je yang tau...
ingat dah masuk 3 bulan baru cerita kat orang...(laki aku pesan ni)
yela yang 1st dulu aku kemain excited
tapi dah bukan rezeki aku...
tapi belum cukup 3 bulan pun Encik Suami aku yang terlebih excited buat status kat fb...
teruja sangat mase g scan nampak baby kick2....
nasihat aku kemain lagi kan.......

Alhamdulillah Allah bagi lagi rezeki/anugerah/nikmat yang baru untuk aku...
Trimester pertama adalah dugaan morning sickness yang kerap
bukan morning lagi dah, afternoon, evening sometime night sickness
melepek je la aku
muntah-muntah
tak selera makan(2 3 hari adik aku jadi bibik kat umah, masak nasi...basuh pinggan)
tak boleh bau nasi (bajet tol)
sakit badan
mc bertimbun
EL jangan cerita
makan ubat tak sekira
hoihhhhhh berat turun 5 kilo ok......
segala suplement untuk kulit aku stop dulu...
sebab banyak sangat makan ubat

doktor cakap aku mcm doraemon pun aku pasrah...
doktor tegur muka aku berchipsmore pun aku redhooooooo aje
tunggu 5 bulan baru aku start balik makan vitamin c + vco

Sepanjang aku mengalami morning sickness ni memang Encik Suami aku la yang uruskan rumah...makan minum die...
aku memang xboleh langsung masuk dapur...

Sepanjang 1st trimester jugaklah
tiap2 minggu aku kena cucuk T__T untuk kuatkan rahim
sebab aku pernah ade history and klinik As-salam kat sek 7 tu memang ade rekod aku
so doctor memang pantau sikit aku punye pregnancy kali ni
nasib baik la murah sikit kat klinik ni
sebab regular patient (ade ke ???)
sebab aku pape memang g klinik ni je.....
sebab rekod aku semua kat sini....kalau datang tak payah la susah2 nak cerita dari A-Z .
nanti sambung balik cerita dengan gambar.... xde hp nak upload
tunggu cd dari klinik As-salam untuk gmbar scan 2D and 3D aku....
hukhuk
tiap2 bulan pun aku scan.... 2D ngan 3D
nak tengok perkembangan
sebab aku dapat rege murah sikit boleh la tiap2 bulan scan...
kalo korang nak scan murah sikit ko datang la sini
nanti time bayar ko mintak diskaun
sempena pertama kali ko datang klinik tu....
heh....

sampai sini je la dulu...





5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. alhamdullilah. dapat kawan dengan mak buyong! hehee. saya masukkan awak dalam list preggy mom. boleh keep update sesama. hehe semoga dipermudahkan urusan kamu. awak amik injection kuatkan rahim ye? saya makan ubat kuatkan rahim seminggu awal preggy haritu. alhamdullilah, baby kuat (",)

Zura Lee said...

orang cakap kalu alahan teruk, nanti dipermudahkan bersalin.. semoga selamat semuanye ye sheyla...

NinaAz said...

5kilo tuuu turun. nina naik jeaa selalu. hukhuk

NaZiRaH @ Ezyra said...

Alhamdulillah...;-) jaga diri n baby bebaik tau, jangka bila dear?

misz sheyla said...

@sheila salim ~same2 la kite...injection amek..ubat pun makan..sebab kite hari2 naik tangge tingkat 5..

@zura lee~ aminn...moga2 mudah la nanti hendaknya..

@nina Az~ hehe turun mase mula2 hari tu je..alahan dah xde ni mencanak2 berat badan naik..

@nazirah ~ Alhamdulillah..syukur...insyaallah..jangka maybe bulan 7 ni...doa2kan kite..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...