Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Monday, December 14, 2015

Alhamdulillah melepasi trimester yang pertama


first time nak cerita dalam blog ni...
hihihihi...dulu time kakaknye tiap minggu update
time adiknye xupdate apa-apa...
bukan bias bukan tak excited... cuma kemalasan tu lebih sikit kali ni
Alhamdulillah Allah bagi peluang kali kedua merasai pengalaman yang berharga ni

masa mula-mula tau rasa macam tak percaya..
betul ke ni??? boleh ke aku ni?? sophea kecik lagi ni
tapi dalam masa yang sama excited..
baru je aku suruh Encik Suami belikan box untuk simpan baju2 baby yang sophea dah xmuat pakai 
nampak gayanye tak perlu la simpan dah...

Untuk adiknye tak perlu beli banyak2 dah baju ke ape sebab baju sophea masih elok..
ada yang tak sempat pakai ..
ada yang cume sempat pakai 2 3 kali je..

kalau yang keluar lelaki pun pakai baju lubang2 kaler pink ape salahnye kan... kahkahkah...jambu gitu
cuma kena beli napkin baru dan lain2 keperluan aje

pregnancy kali ni seawal 4 minggu aku dah pening2 lalat
dan badan rasa penat sangat2
yela aku masih bf Sophea
sekarang dah slow2 try wean off, pasal aku pernah 2 3 kali rasa nak pitam...
doktor cakap sebab aku supply utk 3 orang..yang dalam perut lagi...utk sophea lagi..untuk badan sendiri lagi...
lepas tu kurang tido..kurang makan...(sebab loya)

aku sebenarnye tak bagitau sape2 pun pasal aku pregnant ...cuma 2 3 orang yang tau...
family pun xtau...biar suprise..huhuhu balik2 kampung bawak perut gitewww...
tapi family MIL dah tau...laki aku anak bapak ...semua benda nak cerite kat bapak die...
FIL pulak ape2 mesti cerite dengan MIL
minggu lepas aku balik kampung aku...
since perut aku dah boyot sikit , so aku harap mak aku terkejut lepas tu boleh la aku cakap supriseeeee
tapi nan hadoooooooo...
puas tunggu soalan dari mak...xde tanya pun...

( adik aku cerita )
Adik aku ngan mak aku g hospital Lipis (kakak aku warded sbb kena operate kat kaki)
dalam kereta mak aku tanye adik aku..

mak : shila tu mengandung ke??? perut kedepan semacam je..jln pun lain..  
adik aku : kahkahakah (gelak xingat dunia)  tak la mak, perut die memang buncit macam tu lepas bersalin. kahkahkah sambung gelak mcm orang gile 

(situasi ni berlaku sebab adik aku pun tak tau aku pregnant)

balik dari hospital terus cerite kat aku sambil gelak2..
bila aku cakap betul la aku pregnant, sumpah potong kuku die tak percaya..mati2 dia cakap perut aku memang buncit 
sampai aku terpaksa kemukakan bukti (buku pink ) la...

dah tengok buku baru nak percaye...
haihhhhh payoh beteeeee.....
tampo baru tau...

ps** semalam baru first time rasa baby gerak dalam perut....ohhh nikmatnyeeeeee ...... 



5 comments:

Mila Hilas said...

tahniah dh bape minggu tu?

Aimi Muhamad said...

haha...sampai ati adik xpcya kakaknya mengandung...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. Taniah tau. Jaga diri bebaik. Sy nak masuk 3rd trimister dah. Hehehehe tak berkesempatan nak update kat blog. Hahahaha take care dear 😀😊

pipie azati aziz said...

Assalamualaikum ... alhamdulillah pipie pon dah selamat menepuhi first trimester dengan gigihnye ... hihihi ... ni due kite hampir-hampir same lah yeee ...

Cikna said...

Tahniah...Cikna ni baru nk msk 4bln kawin masing2 duk sibuk tanya dh ade isi ke, hai la manusia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...