Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Thursday, November 19, 2015

Petua segarkan sayur layu


Alkisahnye kite sebagai suri rumah ni kalau pergi pasar tu kompem capai 2 3 jenis sayur
tapi sebab Encik suami tak makan sangat sayur2 ni jadikan jarang la aku masak sayur...
kadang2 sampai layu di tasik madu je sayur2 tu...last2 buang, sbb nak masak pun dah layu sangat...
baru2 ni tengok 391 reality show Korea tak ingat tajuk ape
dia bagi petua nak segarkan sayur

gambar ihsan google

cara dia
petua air suam
rendam sayur layu tu dalam air suam dan nanti sayur akan segar semula....
aku dah try serius segar balik....
bawang besar
lagi satu petua simpan sayur bersama bawang besar
insyaallah sayur lambat layu
yang ni belum cuba lagi...

kalau korang2 try dan berjaya nanti bagitau la...hehe
korang pulak ade tak ape2 petua...kalau ade boleh share2....


1 comment:

hainom OKje said...

Dengan air suam ye MS....saya srlalu buh air paip jee hihi...menjadi jugaklah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...