Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Friday, April 20, 2012

Wahhhh...sawah la


cerita ni berlaku masa otw g pulau pinang hari tu.... bulan 2 tak silap aku.... 
nak dijadikan cerita kitorang dah sampai utara yang memang terkenal dengan bendang yang terbentang luas...
sekali ade la budak dari johor ni tetiba memecah kesunyian....

"wahhhh...sawah la..... first time tengok...!!!"

aku pun jenguk la ke luar kereta.....ye la nak cari la celah ane sawahnye kan... walopon aku duk pahang tapi kat kampung aku penah la de sorang pakcik tu tanam padi...tapi dorang panggil padi bukit... dan aku jugak selalu tengok cerite ...tau la keadaan sawah macam mane...korang cuba teka ape yang aku tengok?????

bhahhahahahhaaaa...meh aku letak gambar aje la... amek dari google..lebih kurang gini la ...


aku terus cakap kat die...

" woiiii...tu kolam ikan la...bukan sawah!!!!"

bhahhahahaha ...ye kawan-kawan... ini adalah sejenis kolam yang mengandungi ikan...
ini baru sawah padi namanya....

7 comments:

fazrulnoor said...

lebih kurang la tu kolam ikan ngan sawah

scha_imal87 said...

budak johor tu...kalo bab makanan laju aje...kang aku cakap makin mengembang dgn pesat,marah pulakkk..miahahahhaha...

Mama Gee said...

rinduu weh kt sawah menghijoooooooo

mekjangok said...

woi! yg aritu punye kering la mcm bendang, ingt aku xtau ke?! xsame! xsame! waaaaaaaaaaa


schaikmal!! sawah xde kaitan dgn kegemukan. baby ko pun makin teserlah, meh join club aerobik aku! miahahahaha

-dr aku yg kiut tumpang blog org. =,=*

misz sheyla said...

@fazrulnoor
hahaha..ni spesies mak jemah tu gak la ni kan...hahahah

@scha
tau xpe...tak daya mak nak layan...

@mama gee
uihhhh kg akak de sawoh gak ke??? sonok ouhhhh...

@mek jangok
mane ade kering...air penuh satu kolam ikan ko tau.....bhahahahahahaa

cikpuanrosliana said...

ya allah bdak johor tu...rabun ka apa tu hahaha

misz sheyla said...

@CPM Rosliana ~ bukan rabun tapi dak johor tu tak kenal n tak tahu beza...bhahahhaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...