Pengskodeng terhebat

Great deal yawww

Wednesday, April 11, 2012

Gempa Bumi di Acheh


Tadi aku tol2 takut bila ofice bergegar....time tu aku terus wat entry..masa aku wat entry tu serius aku masih ketar2 lagi....aku tak terfikir pun gempa..aku fikir bangunan ni nak runtuh sebab bangunan office aku ni memang dah lame sangat2... pas tu baru tau rupanya ada gempa bumi kat Acheh... Ya Allah... selamatkan mereka yang berada di sana... sedangkan aku yang rasa sikit aje gegaran die aku dah betul2 takut ..inikan pulak dorang yang betul2 kena gempa kat sane... T__T ...ni first time aku rasa betul2 kuat dan lama....sampai segala benda bergoyang-goyang.... semoga semua penduduk di sana selamat Ya Allah.... 


Magnitude 8.7 - OFF THE WEST COAST OF NORTHERN SUMATRA
2012 April 11 08:38:38 UTC

434 km (269 miles) SW of Banda Aceh, Sumatra, Indonesia
550 km (341 miles) SW of Lhokseumawe, Sumatra, Indonesia
963 km (598 miles) W of KUALA LUMPUR, Malaysia
1797 km (1116 miles) WNW of JAKARTA, Java, Indonesia
 

2 comments:

Izz Faizah said...

Samelah kita..izz pun trase gegar tadi...takut kan...hmmm...awk duk kat mne ye??

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD plak masa kejadian ingatkan mamai(khayal) padalah tngk2 akuarium br tau kata memang real....bukan mamai...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...